Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GERGEDANLAR ŞEHRE GERİ DÖNÜYOR!

Maslak'ta 1500 m2’lik dev bir alanda faaliyet gösteren Masterpiece Hall, 20 Mart - 20 Nisan 2020 tarihleri arasında, Özge Günaydın'ın "Rhinos Back in Town" isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Son yıllarda sanata verdiği destekle dikkatleri çeken Nef’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek sergi, dünyamızın 6’ıncı büyük kitlesel yok oluş evresinde olduğunu, soyu tükenen gergedanlar üzerinden irdeliyor.

Sanatçı Özge Günaydın’ın soyu tükenen canlılara ve gezegenimizin yok oluşuna dikkat çeken kişisel sergisi “Rhinos Back in Town”; yıllardır tasarıma, sanata ve sanatçıya verdiği değerle takdir kazanan Nef tarafından destekleniyor. Üç yıl üst üste Türkiye’nin en beğenilen gayrimenkul şirketi seçilen ve Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında yer alan tek gayrimenkul şirketi olan Nef, aynı zamanda; gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürdüğü sosyal şirket vizyonunu ve sanata destek felsefesini bu sergide bir araya getiriyor.

Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşen sergide sanatçı Özge Günaydın, doğa ile yüzeysel olarak kurduğumuz ya da kuramadığımız ilişkiyi, içinde bulunduğumuz zaman dilimine bağlı olarak düşünsel ve sezgisel olarak ele almakta. Masterpiece Hall Sanat Yönetmeni Ayça Okay tarafından organize edilen, müziklerini Fransız besteci ve prodüktör Charles Monton’un yaptığı “Rhinos Back in Town” sergisi; resim, heykel, dijital manipülasyon, enstalasyon, video art, görüntü yönetmenliği Ersan Bayraktar’a ait bir belgesel ve açılışa özel olarak bir de sahne performansından oluşacak. Bu kapsamlı serginin en büyük özelliği ise konukların 5 duyusuna da hitap edecek olması.
İzleyicilerin göreceği, duyacağı, dokunacağı, koklayacağı ve hatta tadacağı bir tasarım olarak düşünülen proje; bilinçaltımızda tahribata yol açan modern hayatın yarattığı olumsuz duruma sanatın evrensel dili ile dikkat çekmeyi hedefliyor. Proje ayrıca; ilk kez kendine has özel bir kokusu olan bir sergi olarak da benzerlerinden ayrılıyor. Doğal kokuların psikolojik etkileri ve kokunun medeniyetler üzerindeki önemi gibi araştırmalara devam eden, Koku Kültürü Derneği’nin kurucusu Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül tarafından tasarlanan sergi kokusu galeriyi ziyaret edenleri eski zamanların kırsal alanlarına götürecek.

“Rhinos Back in Town” sergisi Maslak- Masterpiece Hall’da 20 Mart, Cuma akşamı sanatseverlerle buluşacak. Bir çeşit tanıklık etme süreci olarak kurgulanan yapıtların, kendi gerçeğini unutarak doğadan uzaklaşan insana kendini hatırlatması beklenen bu sergi boyunca her hafta alanlarında değerli isimlerle sanat ve çevre bilinci üzerine paneller ve performanslar gerçekleşecek. Nef’in ana sponsorluğunda hayata geçirilen sergi, 20 Nisan 2020 tarihine kadar her gün 11.00 - 20.00 saatleri arasında görülebilir.


  9.03.2020


Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yap

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.