Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'HITPOINT' RESİM SERGİSİ

"HITPOINT" 02 – 10 ŞUBAT 2021 Burak BOYRAZ Küratör: Cem ÜSTÜNER “Yaşamak şakaya gelmez, Büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın” demiş şair Nâzım Hikmet. Öyle ya insan elindekinin kıymetini bilmeli. Onu korumanın, yaşatmanın ciddiyet ve özen gerektiren bir iş olduğunun farkına varmalı. Hem bir daha nereden bulacağız bu güzel dünyayı. Bu güzel temiz havayı. Yemyeşil ormanları, meyve veren ağaçları. Gökyüzünün o ışıl ışıl görüntüsünü. Yağmurun bereket getiren o huzur verici sesini. Aslında ne kadar da çok zenginliğe sahibiz değil mi? Ne kıymetli bir yaşam alanının içindeyiz. Doğanın; dertlerimizi, kederlerimizi bir yana savuracak koskoca bir kaynağın ortağıyız. Öyleyse onu korumamız gerekmez mi? Yaşatmamız, sürdürülebilir kılmamız gerekmez mi?

Burak Boyraz “Hitpoint” isimli resim sergisinde tam da bu noktaya temas etmekte. Bunu yaparken yeryüzünden kesitleri alabildiğince geniş ufuklar ile gözler önüne sermekte. Tuvallerinde gökyüzüne, bulutlara, uçsuz bucaksız topraklara yer veren sanatçının kaynakların tüketimine işaret ettiği simge ise basit bir kırmızı çizgi. Sanatçı bu çizginin anlamını şu şekilde özetlemekte:

“1986 doğumluyum. Bizim yaş grubumuz atari salonlarını, oyun konsollarını çok iyi bilir. Kendimize sanal karakterler oluşturmuşluğumuz, oyunların başında sabahlamışlığımız vardır. Bugün 1980 ve sonrası doğumlular iş hayatlarında en faal dönmelerini yaşıyor. Aileler kuruyor, çocuklarını okula gönderiyor. Faturalarını inceliyor ve hobileri için zaman ayırmaya çalışıyor. Gündelik hayata bu kadar dalmış olsalar da hepsi aslında birer eski oyuncu. Geride bıraktıkları sanal karakterler, birlikte zaferler kazandıkları kahramanlar mevcut. Eserlerimdeki “kırmızı çizgiler” ile onlara hitap etmek istedim. Bu çizgi esasen oyunlarda canımızı ya da kalan yaşam miktarımızı gösteren “hitpoint” barına bir gönderme. Bilenler bilir oyunlarda zarar gördüğümüzde, darbeler aldığımızda bu bar yavaş yavaş erir, azalır. Bittiğinde ise oyunda mağlup oluruz ya da en baştan başlarız. Resimlerimde kullandığım ve parçalanır gibi gözüken barlar doğa için düşündüklerimi yansıtmakta. Çevremize her geçen gün biraz daha zarar veriyoruz. Doğanın hitpoint barını her geçen zaman diliminde biraz daha azaltıyoruz. İstediğim şey kendi kuşağım için bu konuda bir farkındalık yaratmak. Kaynakların fütursuzca tüketilmemesi adına bir refleks kazanmalarına yardımcı olmak. Onları doğayı koruyan, sürdürülebilirliğe katkı sağlayan kahramanlar olabileceklerine inandırmak”.

Burak Boyraz’ın birbirinden kıymetli eserlerini buluşturan sergi Cem Üstüner’in küratörlüğünde 02 – 10 Şubat 2021 tarihleri arasında Pinelo Galeri’de görülebilir.

- Sergi pandemi adına alınan önlemler çerçevesinde sınırlı sayıda ziyaretçi kabul edecektir. Ziyaret sırasında maske takmak zorunludur.

Detaylı bilgi için:
Tel: +90 212 249 78 71
PINELO GALLERY
Adres. Halaskargazi Mah. Halaskargazi Cad.
Alyanak Apt. 16/4 Harbiye, Şişli / İSTANBUL


  6.02.2021


Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yap

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.