Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANKARA’DA CAZ FESTİVALİ

Ankara Uluslararası Caz Festivali, 13. yılında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, 4-20 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Türkiye’deki caz sanatçılarına destek olmanın yanı sıra caz müziğinin tanınması için de önemli rol oynayan Ankara Uluslararası Caz Festivali, 13. yılında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Ankara Caz Derneği ve LEO Organizasyon’un birlikte yürüttüğü ve her yıl farklı bir tema ile sanatseverlerle buluşan Ankara Caz Festivali’nin 13’üncüsü 4-20 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Festival bu yıl, ’’Caz ve Piyano’’ temasıyla düzenlenecek ve pek çok yerli ve yabancı grup, başkentli sanatseverlerle buluşacak.

Festival Yönetmeni Özlem Oktar Varoğlu, 13. yılın kendileri için anlamlı olduğunu, festivalin artık gençlik dönemine geldiğini söyledi.

Bütün konserler Bilkent’te gerçekleştirilecek.

Festivalde Fahir Atakoğlu, Kerem Görsev, Ayşe Tütüncü, Burçin Büke gibi sanatçılar konser verecek.

Varoğlu, festivalin bu yıl ki açılış konserini piyano, bas, davul ve saksafon gibi birçok müzik aletini ustaca çalan Tuna Ötenel’e ithafen yapacaklarını bildirdi.

Festivalin 15 Ocak’ta Fransız elçiliğinde gerçekleştirilecek basın açılışı ve plaket törenine, dünyanın en önemli caz piyanistlerinden Jacky Terrasson katılacak. Sanatçı, 17 Ocak’ta saat 19.00’da Bilkent Konser Salonu’nda biletli konser verecek.

Festival 4 Şubat’ta Başlıyor
Michiel Borstlap, Antoine Herve gibi dünya çapındaki piyano ustalarının yanı sıra Aydın Esen, Nilüfer Verdi, Aşkın Arsunan, Ayşe Tütüncü, Burçin Büke, Kerem Görsev, Fahir Atakoğlu gibi Türkiye’den birçok değerli caz sanatçısı 4 Şubat 20 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde Ankaralı caz severlerle buluşacak.

Festivalde konserlerin yanı sıra, müzik eğitiminin önemini vurgulayan atölye çalışmaları da yer alacak.

13. yılında, Ankara Uluslararası Caz Festivali’nin olmazsa olmazı, Türkiye’nin en önemli büyük orkestralarından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası, protokol konserini gerçekleştirecek.

Sadece davetiyeyle izlenebilecek konserde, solist olarak piyano ustası İlham Gencer yer alacak. Davetliler, davetiyelerini Ankara Caz Derneği’nden temin edebilecek.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye, www.ankaracazfestivali.org veya www.leo.com.tr adresinden ulaşılabilecek.


AA  14.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.