Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NAZIM HİKMET ŞİİRLERLE ANILACAK

Beşiktaş Belediyesince düzenlenen etkinlik Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde 18 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Beşiktaş Belediyesince düzenlenen ’’Ustalara Saygı’’ etkinliğinde 108. doğum yıl dönümü kutlanan Nazım Hikmet anılacak.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği ’’Ustalara Saygı’’ etkinliği, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 18 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Gecede, şiirleri kadar düşünceleri, yazıları, tiyatro oyunlarıyla da edebiyata ve toplum yaşamına derin izler bırakan ve nüfus kaydında doğum günü 15 Ocak 1902 olarak görünen Nazım Hikmet’in eserleri, yaşamından anılar ve etkiledikleri sanatla yoğrularak seyircilere sunulacak.

Nazım Hikmet’in şiirlerini Ece Okay, Erhan Özçelik, Mazlum Kiper ve Tuna Egemen’in seslendireceği gecede, Esin Afşar’ın piyanist Aslı Gülayas eşliğinde Nazım Hikmet’in şiirlerinden besteleri yorumlayacak.

Geceye İlkim Karaca da ustanın ’’Sen Yoksun’’ şiirini Hasan Perçiner’in udu eşliğinde okuyarak katılacak.

Fazıl Say’ın ’’Nazım Oratoryosu’’ndan bir bölümün, Cem Karaca’nın ’’Çok Yorgunum’’ yorumunun, Ruhi Su’nun ’’Kadınlarımız’’ kaydının ve Korkut Akın’ın Nazım Hikmet için hazırladığı görüntülerin de seyircilere sunulacağı geceye Ataol Behramoğlu, Işık Öğütçü, Işıl Özgentürk, Rasih Nuri İleri, Refik Erduran ve Turgay Fişekçi de katılacak.


Sanatsal Haber  14.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.