Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

60’LARIN KIBRIS’I DİZİ OLUYOR

Kıbrıslı Türk yazarın 'Oyuncak Araba' romanı 26 bölümlük TV dizisi oluyor.

KKTC’de geçen Ekim ayında yayımlanan, Kıbrıslı Türk yazar Ferhat Atik’in ikinci romanı "Oyuncak Araba", Türkiye’deki "1 Medya İletişim Hizmetleri" tarafından 26 bölümlük dizi yapılıyor.

Yazar Ferhat Atik tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ta yaşanmış 1960’lı yılları ve savaşın ortasında yaşanan bir aşkı konu edinen "Oyuncak Araba", yapımcı Metin Kalkavan tarafından dizi haline getiriliyor.

Yönetmenliğini Veli Çelik’in yapacağı dizi ilk aşamada 26 bölümden oluşacak. Dizinin konu gereği bazı çekimleri İngiltere ve Türkiye’de, geneli KKTC’de yapılacak.

Yazar Ferhat Atik, dizinin senaryo yazarlığını da üstlendi.
Ünlü ve geniş bir oyuncu kadrosuyla çekimlere hazırlandığı bildirilen "Oyuncak Araba"nın, Kıbrıslı bir Türk yazarın romanından senaryolaştırılan "ilk dizi" olma özelliğini taşıdığı; ayrıca bir dönem dizisi olarak "1960’lı yılların Kıbrıs’ını" konu edinme anlamında da bir ilk olduğu belirtildi.

Aynı zamanda konusu "Kıbrıs" olan bu ölçekte bir dizinin de Türkiye televizyonlarında "ilk kez" yayımlanacağı kaydedildi.


AA  18.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.