Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘AVATAR’, ‘TITANIC’İ GEÇTİ

Uluslararası bilet satışlarında "Titanic"i geçen "Avatar"ın, çok yakın zamanda "Titanic"i "batırarak" dünya genelinde şimdiye kadar en çok kazanan film olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Box Office’in tahminlerine göre, sinemalarda 6 hafta aralıksız birinci olan, yönetmen James Cameron’un bilimkurgu "şaheseri" "Avatar", geçen haftayı da 36 milyon dolarla kapattı. ABD’de toplamda 552,8 milyon dolar hasılata ulaşan film, dünya genelinde 1,843 milyar dolar hasılat yapan Titanic’in ardından 1,841 milyar dolar gelir elde etti.

Ayrıca uluslararası bilet satışlarında 1,29 milyar dolarla "Titanic"in rekoru olan 1,24 milyar doları geçen "Avatar", "yıkılmaz sanılan bu büyük gemiye" ilk "buz darbesini" de vurmuş oldu. "Avatar"ın, birkaç gün içinde, aralarında yalnızca 2 milyon dolar fark kalan "Titanic"i "batırarak" şimdiye kadar en çok kazanan filmi unvanını alması bekleniyor.

20. Century Fox’un Dağıtım Müdürü Chris Aronson da "Avatar"ın rekorlarını, tüm "en"lere meydan okuma olarak yorumluyor.

Beyazperde Aktörleri Derneğinin ödül töreninden eli boş dönen, ancak Altın Küre’de en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini toplayan "Avatar"ın, 2 Şubat’ta da Oscar’a en iyi film dalında aday gösterilmesi bekleniyor


AA  25.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.