Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KAĞITLAR ÜÇÜNCÜ BOYUTA GEÇTİ

Halil Vurucuoğlu'nun resimlerinde kadınların yüzlerinin kıvrımları, yanak biçimi, derinliği boyut değiştiriyor...

Kâğıt kesme çalışmalarıyla tanınan Halil Vurucuoğlu 'Gün Batımından Şafağa' adlı kişisel sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Hayatında bir dönemin bitip başka bir dönemin başladığını ifade eden sanatçı, sergi adını da bu düşünceden yola çıkarak karanlıktan aydınlığa bir geçiş olarak nitelendiriyor ve ekliyor “Zihnimi olabildiğince ferahlatıp rahat bıraktım; her şey caz müziği gibiydi o an. Ne yaptığın değil, nasıl yaptığın önem kazanıyordu.”

Ağırlıklı olarak figüratif eserlerin yer aldığı sergide büyük ebat kâğıt kesme, duvar resmi ve otuz beş sayfadan oluşan üç boyutlu iki suluboya defter çalışması yer alıyor. Uzun süredir üzerinde çalıştığı bu defter çalışmalarının bakış açısına ve yaratım sürecine farklı bir yön getirdiğini söyleyen Vurucuoğlu’nun defterlerinde yer alan portreler birbirinden benzersiz sonsuz sayıda çeşitlemelerden oluşuyor.

'EN GÜZEL ÇİRKİN KADIN'
Yüzün kıvrımları, yanak biçimi, derinliği; bu teknik özellikle portre söz konusu olduğunda, bambaşka bir etkileyiciliğe sahip. Sayfaları kat kat kesip, renklerin tonalitesi ile nasıl form verdiği, kolayca anlaşılır biçimde ortaya konmuş. Magazin basınında sıkça yer alan şöhretlerin, özellikle kendilerine en az benzeyen görsellerinden yola çıkan sanatçı, bu defa sansasyonel tavırlarıyla popüler gündemin radikal aktörlerinden Amy Winehouse’u betimliyor. Onu kısaca “En guzel cirkin kadın” olarak tanımlarken, aslında kalıplaşmış güzellik kavramına da çelme takıyor.

Genellikle kadınları konu alan Vurucuoğlu, tanımadığı bir model, bir şöhret arkadaşı ya da sokakta gördüğü bir kadın, hangisi olursa olsun resimlerinde yer verdiği kadınların hepsine kendine özgü bir karakter yüklüyor.

Halil Vurucuoğlu'nun, 'Gün Batımından Şafağa' sergisi 21 Şubat'a kadar Pazartesi - Cumartesi, 12.00 -19.00 saatleri arasında Dirimart’ta izlenebilir.


Sanatsal Haber  29.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.