Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRKİYE 5 FİLMLE BERLİN’DE

60. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Semih Kaplanoğlu'nun son filmi 'Bal', Altın Ayı için yarışacak, 'Kasaba', 'Pus', 'Kosmos' da diğer bölümlerde gösterilecek.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 11-21 Şubat arasında düzenlenecek 60. Uluslararası Film Festivali'nde yarışma bölümünde "Altın Ayı" için yarışacak 20 film arasında, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği ve baş rollerde Bora Alataş, Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen, Alev Uçarer ve Ayşe Altay'ın oynadığı "Bal" filmi de bulunuyor.

Festivalde yarışma dışı gösterilecek filmler arasında, Leonardo DiCaprio ve Mark Ruffalo'nun oynadığı, yönetmen Martin Scorsese'nin "Shutter Island" adlı filmi de yer alıyor.

'KASABA', 'PUS', 'KOSMOS'...
Forum bölümünde, Nuri Bilge Ceylan'ın "Kasaba" ve Tayfun Pirselimoğlu'nun "Pus" filmi yer alırken, Panorama özel bölümünde de Reha Erdem'in "Kosmos" adlı filmi bulunuyor.

Berlinale'nin "Hommage" bölümünde de Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" adlı filmi, baş rolde oynayan Hanna Schygulla'nın, sanata katkılarından dolayı gösterilecek.

Panorama bölümünde, yönetmenliğini Feo Aladağ'ın yaptığı ve baş rollerde Sibel Kekilli, Florian Lukas, Derya Alabora ve Tamer Yiğit'in oynadığı 'Die Fremde/ Yabancı' adlı Alman filmi gösterilecek.

Berlinale Başkanı Dieter Kosslick, bugün başkent Berlin'de etkinlikleri tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, Türk filmleriyle ilgili soruya karşılık, Türkiye'de ve Almanya'da Türk göçmenler tarafından yapılan filmlerin çok güçlü filmler olduğunu, bunların bazılarının Berlinale kapsamında da gösterildiğini belirtti.

YILDIZLAR BERLİN'E...
Berlinale'ye, Leonardo DiCaprio, Jeanne Moreau, Martin Scorsese, Ben Stiller, Gerard Depardieu, Ewan McGregor, Ben Kingsley, Pierce Brosnan, Shah Rukh Khan, Michelle Williams ve Jackie Chan gibi ünlü isimlerin de gelmesinin beklendiğini ifade eden Kosslick, Berlinale'de "Metropolis" filminin de 12 Şubat'ta gösterileceğini kaydetti.

Kosslick, toplantıda, Berlinale'nin 60. yılı nedeniyle bir pasta kesti. Berlinale kapsamında uzun ve kısa metrajlı olmak üzere toplam 392 film gösterilecek.


NTVMSNBC  2.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.