Sinemaseverlerin merakl..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘AVATAR’ 9 DALDA OSCAR ADAYI

Bu yıl 10 kategoride en iyi filmin seçileceği Oscar'a, "Avatar" ve "Hurt Locker" filmleri 9 dalda aday gösterildi.

Sinemaseverlerin merakla beklediği 82. Oscar ödülleri adayları Los Angeles’ta düzenlenen bir basın toplantısıyla Anne Hathaway ve Akademi Başkanı Tom Sherak tarafından açıklandı. Eskiden evli olan "Avatar" ve "Hurt Locker" filmlerinin direktörleri James Cameron ve Kathryn Bigelow en iyi yönetmen dalında da birbirlerine karşı yarışacaklar.

Oscar 2010 ödüllerinde 1944 yılından bu yana ilk kez yapılan bir değişiklikle, beş kategori yerine 10 kategoride en iyi film seçilecek.

İşte Adaylar
En İyi Film dalında: "The Hurt Locker", "Avatar", "An Education", "District 9", "The Blind Side", "Inglourious Basterds", "A Serious Man", "Up", "Up in the Air" ve "Precious".

En İyi Yönetmen dalında: "James Cameron’ın (Avatar), Kathryn Bigelow’ın (The Hurt Locker), Quentin Tarantino’nun(Inglourious Basterds), Lee Daniels’ın (Preciosus) ve Jason Bateman’ın (Up in the Air).

En İyi Erkek Oyuncu dalında: Jeff Bridges (Crazy Heart), George Clooney (Up in the Air), Colin Firth (A Single Man), Morgan Freeman (Invictus), Jeremy Renner (The Hurt Locker).

En İyi Kadın Oyuncu dalında: Sandra Bullock (The Blind Side), Helen Mirren (The Last Station), Carey Mulligan (An Education), Gabourey Sidibe (Precious) ve Meryl Streep (Julia & Julia)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında: Matt Damon (Invitus), Woody Harrelson (The Messenger), Christopher Plummer (The Last Station), Stanley Tucci (The Lovely Bones) ve Christopher Waltz (Inglourious Basterds).

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında: Penelope Cruz (Nine), Vera Farmiga (Up in the Air), Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart), Anna Kendrick (Up in the Air) ve Mo’Nique (Precious).

Ayrıca, En İyi Animasyon, En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yabancı Film, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Kostüm ve En İyi Belgesel dallarında da ödül dağıtılacak.

Bu yıl 82’incisi düzenlenecek Oscar ödül törenini, 7 Mart Pazar gecesi Alec Baldwin ile Steve Martin sunacak.


Sanatsal Haber  3.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.