Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

2009’UN EN KÖTÜLERİ SEÇİLDİ

Arka Pencere yılın 'en fena'larını seçti. Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı ve Serdar Akar'ın yönettiği 'Gecenin Kanatları' Yılın En Fena Filmi olurken Okan Bayülgen ve Beren Saat en fena oyuncular seçildi.

''Hollywood'un 'kötüleri'ni mercek altına alan Altın Ahududu Ödülleri'nin bir benzerinin Türkiye'de olmamasının eksikliğini hisseden sinema tutkunlarının ortak düşüncesinden yeni bir ödül doğdu'' ve böylelikle 1. Altın Kestane Ödülleri sahiplerinni buldu.

Online yayımlanan haftalık sinema dergisi 'Arka Pencere' Türk sinemasında yılın en kötülerini seçti. 'En fena'lar 2009 yılında ticari gösterime giren 69 film arasından, 26 sinema yazarı ve eleştirmeninin oylarıyla belirlendi.

Ödüller, En Fena Film, En Fena Yönetmen, En Fena Erkek Karakter Performansı, En Fena Kadın Karakter Performansı, Alarm Zili Ödülü ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere altı kategoride dağıtıldı.

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosunu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı “Gecenin Kanatları”, Altın Kestane Büyük Jürisi tarafından ‘Yılın En Fena Filmi’ seçildi.

İşte yılın bütün en fenaları:
En Fena Film: Gecenin Kanatları (Serdar Akar)
En Fena yönetmen: Ali Özgentürk (Yengeç Oyunu)
En Fena Erkek Karakter Performansı: Okan Bayülgen (Kanal-i-zasyon)
En Fena Kadın Karakter Performansı: Beren Saat (Gecenin Kanatları)
Alarm Zili Ödülü: Serdar Akar
Jüri Özel Ödülü: Ali Taran ve Hıncal Uluç

Jüri: Okan ARPAÇ, Serdar AKBIYIK, Erkan AKTUĞ, Tunca ARSLAN, Şenay AYDEMİR, Banu BOZDEMİR, Erol BİLEM, Cumhur CANBAZOĞLU, Cüneyt CEBENOYAN, Sadi ÇİLİNGİR, Coşkun ÇOKYİĞİT, Cem ERCİYES, Murat Emir EREN, Murat ERŞAHİN, Burak GÖRAL, Ege GÖRGÜN, Murat ÖZER, Fırat SAYICI, Selin SEVİNÇ, Özgür ŞEYBEN, Alin TAŞÇIYAN, Elif TUNCA, Ali Ulvi UYANIK, Uğur VARDAN, Burçin S. YALÇIN, Deniz YAVUZ


Sanatsal Haber  6.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.