Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DOLMABAHÇE SARAYI'NDA 'MUSTAFA' NIN GÖSTERİMİ

Yönetmenliğini Can Dündar'ın üstlendiği, Atatürk'ün askeri, siyasal ve insani yönlerini anlatan ''Mustafa'' filminin gösterimi, Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde kurulan 2 çadırda yapıldı.
Filmin gösterimi öncesinde konuşan Can Dündar, Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda çok ilgilerini çeken 2 cümle olduğunu belirterek, bu cümlelerin ''Bu söylediklerimin gerçek olduğu gün senden ve beşeriyetten dileğim şudur; Beni hatırlayınız'' olduğunu söyledi.
Sonradan o satırların üzerinin 10. Yıl Nutku'nda çizili olduğunu gördüklerini belirten Dündar, ''Ve anılarından öğrendik ki yakınındakiler 'böyle bir ifadenin bir veda mesajı olarak algılanacağını' söylemişler. Yıl 1933 ve 'o mesajın kötü bir izlenim bırakacağını' söyleyerek kendisini vazgeçirmişler. Bunun üzerine o iki ifadenin üzerini çizmiş. Fakat diğer mektuplarındaki talepleriyle birleştirilince bizim için çok anlamlı göründü. Ölümünün 70. yılını anarken bu filmle, 'Beni hatırlayınız' direktifini, vasiyetini yerine getirmeye çalıştık. Bu film o yönde atılmış bir adımdır. Küçük de olsa 'beni hatırlayınız' vasiyetine bir karşılıktır. Umarım beğenirsiniz'' diye konuştu.
Filmin sponsorluğunu üstlenen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da Can Dündar'ın kendisini ziyarete geldiğini ve henüz tamamlanmış olan ''Mustafa'' belgeselini ne denli titizlik ve özveriyle hazırladıklarını anlattığını kaydetti.
Konuşmaların ardından Can Dündar'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve müziklerini Goran Bregoviç'in bestelediği ''Mustafa'' filminin gösterimi yapıldı.


Sanatsal Haber  28.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.