Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BERLİN FİLM FESTİVALİ’NDE TÜRK RÜZGARI

11-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Berlin Film Festivali'nin yarışma, panorama ve forum bölümlerinde üç Türk filmi gösterilecek.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, 60. yılını kutlayan Berlin Film Festivali’nin bu yıl Türkiye için ayrı bir önemi olduğunu belirterek ilk kez üç önemli bölümde üç ayrı Türk filminin yer alacağını bildirdi.
En son 2000 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın ’’Mayıs Sıkıntısı’’ filminin yarışma bölümüne seçilme başarısı gösterdiğini anlatan Boyacıoğlu, ’’Festivale katılım yüksek oluyor. Bu yıl altı bin film başvurmuş. Bunların arasından 70-80 tanesini alıyorlar 20’si yarışma bölümüne alınıyor. İlk 20’ye kalmak çok büyük bir başarı’’ dedi.

Ahmet Boyacıoğlu, Semih Kaplanoğlu’nun ’’Bal’’ adlı filminin yarışma, Reha Erdem’in ’’Kosmos’’ adlı filminin Panorama, genç sinema olarak bilinen Forum bölümünde ise Tayfun Pirselimoğlu’nun ’’Pus’’ adlı filminin beğeniye sunulacağını kaydetti.

Boyacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Ayrıca forum bölümünün 40. yılı dolayısıyla özel bir gösterim düzenlemişler. Geçmişten bazı filmler gösteriyorlar. Orada da Nuri Bilge Ceylan’ın ’Kasaba’ adlı filmi filmi beğeniye sunulacak. Bu yıl çok önemli bir katılım söz konusu. Önceki yıllarda bir ya da iki filmle katılıyorduk ya da yarışmada filmimiz olmuyordu. Bu yıl önemli bir başarı bizim için. Yarışma bölümünde son 10 yıldır tamamen Türk yapımı bir film ilk kez yer alıyor."


AA  9.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.