İstanbul Büyükşehir ..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘FARELİ KÖYÜN KAVALCISI’ PERDE AÇTI

İBB Şehir Tiyatroları'nın sahnelediği "Fareli Köyün Kavalcısı" adlı yeni çocuk oyunu küçük tiyatroseverlerle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Fareli Köyün Kavalcısı" adlı yeni çocuk oyunu ile küçük tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Adrian C. Mitchell’in yazdığı Gülsün Siren Kınal’ın çevirdiği ve Cem Karakaya’nın yönettiği oyun, Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde sahneleniyor.

Oyunun konusu ise şöyle:
Hamelin kasabasında her yanı fareler basmıştır. Kasaba halkı, Belediye Başkanı’ndan çözüm bulmasını isterken, kasabadan yolu geçen bir kavalcı, bin altın karşılığında onları bu dertten kurtarabileceğini söyler. Kasaba halkının tepkisinden korkan Belediye Başkanı, Kavalcı’nın teklifini çaresiz kabul eder. Ancak Kavalcı dediğini yapıp kasabayı farelerden temizlese de, Belediye Başkanı sözünü tutmaz, bu da yetmezmiş gibi Kavalcı’yı kasabadan kovar. Hakkını alamayan Fareli Köyün Kavalcısı, hem sözünü tutmayan Belediye Başkanı’na, hem kasaba halkına bir ders verecektir…

Müziklerini Mertol Şalt, sahne tasarımını Rıfkı Demirelli, kostüm tasarımını Zuhal Soy, koreografisini Selçuk Borak, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun yaptığı oyunda; Gökhan Eğilmezbaş, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Zeynep Özyağcılar, Özgürefe Özyeşilpınar, Engin Coşkun, Y. Arda Alpkıray, Yasemin Güvenç, Nagehan Erbaşı, Bahar Özge Göze, Berk Samur, Çağlar Polat, Ece Yıldız, Yağız Pala, İlyas Keleş, Birhan Vardar, Ceren Kaçar, Asrın Gurur Kuyucak rol alıyor.


Sanatsal Haber  14.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.