Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

4. TÜRK DÜNYASI SİNEMA GÜNLERİ

İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda düzenlenen galayla başlayan ''4. Türk Dünyası Sinema Günleri'' 18 Şubat’a kadar devam edecek.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Avrasya Enstitüsü’nün organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve TİKA Başkanlığı, İBB Kültür A.Ş., TÜRKSOY, Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen ’’4. Türk Dünyası Sinema Günleri’’, Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen galayla başladı.

18 Şubat’a kadar devam edecek olan ’’4. Türk Dünyası Sinema Günleri’’nde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Başkurdistan Cumhuriyeti ve Tataristan Cumhuriyeti’nden ödüllü filmler izleyiciyle buluşacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın birer kutlama telgrafı gönderdiği geceye İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Kazak yönetmen ve oyuncu Asanali Asimov ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Vali Yardımcısı Altıntaş açılışta yaptığı konuşmada, ’’Türk dünyasının güzel insanları, iyi ki böyle bir etkinlik düzenlediniz. Umarım gelecekte işbirliğiniz daha da artar’’ derken, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da, ’’Türk dünyasını yeterince tanımıyoruz, bunu aşmak lazım. Bundan sonra ben Beyoğlu Belediye Başkanı olarak bu tür etkinliklerde elimden ne gelirse yapacağım’’ diye konuştu.

Gecede, etkinliğe katkıda bulunanlara plaket verildi ve Şaman Dans Grubu gösterisi sunuldu. Ardından, ’’Göçebeler’’ adlı filmin gösterimi yapıldı.


AA  18.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.