Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TOPKAPI SARAYI’NDA DOKU TEMİZLİĞİ

Sarayı çevreleyen Sur-u Sultani içinde yer alan eski Matbaa Meslek Lisesi'nin sonradan yapılan eklentileri yıkılırken Günay "acil" bir çağrı yaptı.

Topkapı Sarayı’nın tarihsel dokusunun korunması yolunda önemli bir adım daha atıldı. Sarayı çevreleyen Sur-u Sultani içinde yer alan eski Matbaa Meslek Lisesi’nin sonradan yapılan eklentileri yıkıldı.

Gerek ihtişamı, gerekse müze bölümüyle en önemli kültürel değerlerimizden olan Topkapı Sarayı, aynı zamanda önemli bir turistik merkez... Sarayın tarihi dokusu yıllarca çarpık yapılaşmanın yanı sıra, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının işgaline uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı neredeyse 3 yıldır bu çarpıklığa son vermeye çalışıyor. Yerel yönetimlerin desteğiyle çevredeki gecekonduları kolayca temizleyen bakanlık, sıra kamu kuruluşlarına gelince zorlandı.

Bakanlığın kararlı tutumuyla, Sur-u Sultani içinde kalan bir hastane ile Matbaa Meslek Lisesi binaları devralındı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin depo olarak kullandığı binalarla ilgili görüşmelerse sürüyor.

"Herkesi Acilen İşbirliği Yapmaya Çağırıyorum"
Ertuğrul Günay, Lise’nin sonradan yapılan eklentilerinin yıkım çalışmasını izledi. Saray’da askeri depo olarak kullanılan bölümlerle ilgili beklentisini dile getiren Günay, "Türkiye’de her karış vatan toprağının en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda çalışmak en büyük vatanseverliktir. Herkesin bu konuda bizimle acilen işbirliği yapmasını, acilen rica ediyorum" dedi.

Ortaylı: "Sıkıntının Bir An Önce Aşılması Gerekiyor"
Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Profesör İlber Ortaylı’ya göre de yaşanan sıkıntının bir an önce aşılması gerekiyor. Ortaylı, "Sarayın alt bölümleri depo olarak, atölye olarak aşırı şekilde yüklenme var. Bu çok tehlikeli, şimdi bir kere sarayın saray olarak kalması lazım. Onun için çok ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Eski Matbaa Lisesi binası, düzenlemelerin ardından, sergilenmeyen eserlerin konulacağı depo olarak kullanılacak.


AA  21.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.