Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GENÇ SANATÇININ BÜYÜK BAŞARISI

Bariton sanatçı Bora Balcı, genç yaşına rağmen ulusal ve uluslararası yarışmalardan aldığı ödüllerle adından söz ettiriyor.

Polonya’nın Wroclaw kentinde geçen yıl 27-30 Mart tarihleri arasında düzenlenen ’’5. Uluslararası Halina Halska-Fijalkowska Şan Yarışması"nda "Grand Prix", "En iyi Lehçe Lied Yorumu", "En Artistik Yorum Ödülü", "Wroclaw Operası Özel Ödülü", "Wroclaw Şehri Özel Ödülü"ne layık görülen Bora Balcı, opera dünyasının dikkatini çekmeyi başardı.

Ulusal yarışmalarda aldığı derecelerle büyük ilgi toplayarak, "Opera Studio Nederland" tarafından Amsterdam seçmelerine çağrılan Bora Balcı, burada 7 uluslararası aday arasından ilk 3’e seçilerek, 2011-2012 sezonu için Hollanda Opera Stüdyosu’ndan davet aldı.

Halen Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı opera bölümünde eğitimine devam eden Bora Balcı, ailesinin de müzikle yakından ilgilendiğini ve operayı çok sevdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Benim için bir yaşam biçimi olan opera aynı zamanda birçok sanatı içeriyor. Opera, eğlenceli olduğu kadar çok da disiplin isteyen bir sanat dalı. İçinde hem tiyatroyu barındırıyor hem de şarkı söylüyorsunuz. Bunlar benim için vazgeçilmez."

Murat Akar, Eralp Kıyıcı, Till Schult gibi sanatçılarla sahne, opera ve şan üzerine çalışmalar yaptığını belirten Balcı, Ars Nova Opera Topluluğu ile C.W.Gluck’un Türkiye’de ilk kez sahnelenen ’’Paris ve Helena’’ operasında ’’Paris’’ rolünü üstlendiğini anlattı.

Balcı, 2008 yılında Salzburg Mozarteum Yaz Akademisi’nin Ustalık Sınıfı’na katılarak Tom Krause ile çalıştığını ifade ederek, yer aldığı Ewa Czermak Ustalık Sınıfı’’nda da sanatçının büyük beğenisine layık görüldüğünü belirtti.

Geçen yıl Polonya’daki uluslararası yarışmada da 5 dalda ödüle layık görüldüğünü ve bunun kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren Balcı, bu başarısının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden teşekkür ve tebrik belgeleri aldığını kaydetti.

Balcı, 2009 yazında Polonya’nın Kozsecin kentinde katıldığı ’’Silesian Yaz Okulu’’nda yine Şan Pedagogu Profesör Ewa Czermak ile çalıştığını ve üç konser verdiğini belirterek, şubat ayı içinde kontrtenor Kai Wessel’in workshop çalışmalarına katılma şansı bulduğunu söyledi.

Eğitimini tamamlarken yurt içi ve yurt dışı konserlerini sürdürmeyi planladığını anlatan Balcı, şöyle devam etti:

"Türkiye’den çıkan ve özellikle yurt dışında büyük kariyer yapan isimler var. Gelecekte ben de bu isimlerden birisi olmayı istiyorum. Kendimi her geçen gün geliştirerek, bir gün Metropolitan ya da La Scala operalarında sahne almak istiyorum. Bugüne kadar yer aldığım projeler ve çalışmalar dahilinde oldukça başarılı oldum. Bu alandaki ustaların, övgülerini aldım. Yarışmalardan ödülle döndükçe güzel ve heyecan verici tepkiler aldım. Ancak artık hocalarımızın eskisine göre beklentileri daha da arttı. Bu beklentileri boşa çıkarmamak için çalışmalarımı sürdüreceğim."


AA  22.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.