Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MÜJDAT GEZEN’İN 50. SANAT YILI SEVİNCİ

Sanatçı Müjdat Gezen, 50. Sanat yılını kutladı. Bugünlere kimseyi incitmeden geldiğini belirten Gezen, "İnşallah 100. yılda hepinizi bekliyorum" dedi.

"Müjdat Gezen’in 50. Yıl Kutlama Programı" Maslak TİM Show Center’da yapıldı. Kutlamaya, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Gezen’in sanatçı dostları ve öğrencileri katıldı.

Baykal’dan Gezen’e Övgüler
Deniz Baykal, kutlamada yaptığı konuşmada Müjdat Gezen’in bilgisi ve değerleri çok sağlam bir sanatçı olduğunu belirterek, "Esen rüzgara göre yelken açan bir insan değil" dedi.

Basın mensuplarına, Müjdat Gezen’i 50. sanat yılında yalnız bırakmamak için Ankara’nın yoğun siyasi gündeminden koparak geldiğini belirten Baykal, "Gezen gerçek bir sanatçı" diye konuştu.

Deniz Baykal, Gezen’in sanatına saygı gösteren, değer veren, yeteneklerini, birikimlerini bir sanatçı olarak topluma yansıtırken, bir yandan da bir köklü tiyatro kültürünün toplumda yaygınlaşması için bir devlet kurumu, bir konservatuvar gibi sorumluluk üstlenen, eğitim yapan, gençleri yetiştiren, bütün imkanlarını bunun için sunan ve bundan mutluluk duyan, bu yönleriyle örnek bir insan olduğunu kaydetti.

Baykal, Müjdat Gezen’in 50. sanat yılı denmesinin de biraz tartışma konusu olduğunu belirterek, Vefa Lisesi’nde okuduğu günler de dikkate alınırsa bu rakamın artacağını söyledi.

Gezen: "100. Yıla Hepinizi Bekliyorum"
Gezen kutlamada yaptığı konuşmada Ziverbey’deki okulunun penceresinden çocuk parkının göründüğünü anlatarak, "Bir baktım bir minik kızağa tırmanmaya çalışıyor, ama o kadar zor çıktı ki, fakat inişi çok kısa sürdü. İşte hayat böyle bir şey. 50’den sonrası çok çabuk aşağı inmeye başlıyor, çıkana, tırmanana kadar da bir hayli zorlanıyorsunuz" diye konuştu.

Bugünlere kimseyi incitmeden geldiğini ifade eden Gezen, "İnşallah 100. yılda hepinizi bekliyorum. Muazzez İlmiye Çığ var, benim çok sevdiğim arkadaşım, 95 yaşında, onunla sözleştik 100. yılı birlikte inşallah kutlayacağız" dedi.

Gezen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisinin sanat yılının 50’den eski olduğunu ifade ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Evet ilk sahneye çıkışım 57. 57, ama Şehir Tiyatrolarında 1960 yılında ilk oyunumu oynadım. Girdim muhasebeden maaşımı aldım, 250 lira ilk aylığım, annemin kapısını çaldım, ’Anne bu benim oyunculuktan kazandığım ilk maaşım sana veriyorum’ dedim, o da ağladı. O 250 liraydı, onun üstünden 50 yıl geçmiş ve bitmiş" diye konuştu.

Gezen: "Ben Hayatım Boyunca İnsan Biriktirdim"
Gezen, "Açtığı okul ve huzur evi ile sanatçılara örnek olması gerektiğinin" ifade edilmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Ben kendi halimde bugünlere gelmiş biriyim. Hiç öyle iddialarım yok. Benim hayatımda her şey kendiliğinden oldu, hiç hırsım olmadı. Yavaş yavaş her gün bir tuğla koya koya geldik 50. yıla. Vallahi nasıl oldu ben de çok anlamadım. Beni sevmelerinin sebebi belki şu olmuştur, ben insanları çok sevdim. Yani bir gün bir laf söylemiştim o hoşuma gidiyor, ben hayatım boyunca insan biriktirdim."

Şoray: "En Çok İnsani Tarafı Beni Etkiledi"
Sanatçı Türkan Şoray da, mizah dünyasının duayeni Müjdat Gezen’in en çok insani tarafının kendisini etkilediğini belirterek, onun gençlerin önünü açarak ışık olduğunu söyledi.

Sanatçılar için huzur evi kurduğunun hatırlatılması üzerine Şoray, "Onun için ona hayranlığım kat be kat arttı" dedi.

Duru: "Cennette Yerini Erken Yapmış Bir İnsan"
Sanatçı Nükhet Duru da, Gezen için ’’Benim çok sevdiğim, saydığım, Türkiye’nin çok önemli bir tiyatro adamıdır. Gençlere yaptığı katkılarla da belki cennette erkenden yerini yapmış bir insan’’ diye konuştu.

Çok Sayıda Sanatçı Katıldı
Gezen’in sanatçı dostları ve öğrencileri tarafından hazırlanan geceye İstanbul Valisi Muammer Güler, oyuncular Erdal Özyağcılar, Mustafa Alabora, Levent Kırca, gazeteci Uğur Dündar, sanatçı Emel Sayın’ın da aralarında bulunduğu sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.


AA  23.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.