Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

7 YENİ FİLM VİZYONA GİRİYOR

Cennetimden Bakarken, Yenilmez, Nine ile Türk filmleri Veda, Son İstasyon, Deli Dumrul: Kurtlar Kuşlar Aleminde ve Eyvah Eyvah...

Cennetimden Bakarken:
Oscar Ödüllü ünlü yönetmen Peter Jackson’ın, Alice Sebold’un romanından beyazperdeye uyarladığı Cennetimden Bakarken’de Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Saorsie Ronan, Susan Sarandon ve Stanley Tucci rol alıyor.

Filmde 14 yaşında bir cinayete kurban gittikten sonra ailesini ve katilini bulunduğu cennetten izleyen Susie’nin intikam tutkusuyla, ailesinin, yaşadığı korkunç olayın etkilerinden kurtulmasını istemesi arasında bocalaması konu alınıyor.

Yenilmez
Dört Oscar Ödülü sahibi Clint Eastwood’un, John Carlin’in kitabından sinemaya aktardığı Yenilmez’in başrollerini Morgan Freeman ve Matt Damon paylaşıyor.

Filmde Nelson Mandella’nın ülkesinde birlik ve beraberliği sağlamak için, Güney Afrika futbol takımının kaptanı Francois Pienaar’la yaptığı işbirliği hikaye ediliyor.

Nine
6 Oscar ödüllü müzikal Chicago’nun yönetmeni Rob Marshall’ın son filmi Nine’ın yıldızlar geçidini andıran oyuncu kadrosunda Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Judi Dench, Fergie, Kate Hudson, Nicole Kidman ve Sophia Loren yer alıyor.

Anthony Minghella ve Michael Tolkin’in, Federico Fellini’nin 8 buçuk filminden esinlenerek senaryolaştırdıkları Nine, aynı adlı Tony Ödüllü müzikalden beyazperdeye aktarıldı.

Filmde yetenekleri ve aşk hayatı çöküntüye uğrayan, yapım aşamasındaki son filminden de vazgeçmek üzere olan, 40’lı yaşlardaki yönetmen Guido Contini’nin içinde bulunduğu durumdan çıkış mücadelesiyle, yaşadığı dramatik olaylar konu ediliyor.

Veda
Zülfü Livaneli’nin senaryosu, yönetimi ve müziklerine imza attığı Veda’da Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Özge Özpirinçci, Ezgi Mola ve Burhan Güven oynuyor.

Filmde Atatürk’ün hayatının dönüm noktaları, Dolmabahçe Sarayı’nda yaşama veda etmeden önceki iki saatlik süre içerisinde, yine Ulu Önder’in çocukluk ve silah arkadaşı, dostu, yaveri Salih Bozok’un gözü ve anlatımıyla beyazperdeye yansıtılıyor.

Son İstasyon
Oğulcan Kırca’nın yönetip, Tekin Duman’la birlikte yazdığı Son İstasyon’un başrollerinde Levent Kırca, Başak Daşman, Korel Cezayirli, Suna Selen ve Hikmet Karagöz var.

Filmde emekliliğine gün sayan, taşrada, küçük bir istasyonda, demiryolu memuru olarak görev yapan Ruhi’nin başından geçen dramatik olaylar işleniyor.

Deli Dumrul:Kurtlar Kuşlar Aleminde
Yönetmen Oğuz Yalçın’ın, Fatih Yıldız’la senaryosuna imza attığı Deli Dumrul:Kurtlar Kuşlar Aleminde’nin başrollerini Emir Benderlioğlu, Sema Öztürk, Mustafa Üstündağ, Arzu Yanardağ ve Tarık Pabucçuoğlu üstleniyor.

Filmde ağır yaralı birine yardım etmek isterken, işlenen suç üzerine kalan Durul’un yaşadığı komik olaylar ele alınıyor.

Eyvah Eyvah
Yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı Eyvah Eyvah’da, filmin senaryosuna da imza atan Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Şakrak Borak, Tanju Tuncel, Salih Kalyon ve Bican Günalan rol alıyor. Komediyle dramın iç içe geçtiği filmde, Çanakkale Geyikli’de dedesi ve ninesiyle birlikte yaşayan ve en büyük tutkusu klarnet olan Hüseyin’in, babasını bulmak adına İstanbul’a gelmesi ve yolunun şarkıcı Firuzan’la kesişmesi ardından gelişen olaylar hikaye ediliyor.


Sanatsal Haber  25.02.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.