Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OSCAR’DA GERİ SAYIM

Oscar heyecanı 7 Mart'ta yaşanacak. Oscar ödülleri gecesinde sunuculuğu Steve Martin ve Alec Baldwin üstlenecek.

82. Oscar Ödülleri 7 Mart’ta sahiplerini bulacak.

Los Angeles’taki ünlü Kodak Tiyatrosunda Oscar ödülleri gecesinde ana sunuculuğu Steve Martin ve Alec Baldwin üstlenecek.

Daha önce 73 ve 75. Oscar ödüllerinin dağıtıldığı gecelerde de sunucu olarak sahneye gelen tecrübeli aktör Steve Martin’e eşlik edecek olan Baldwin, ilk kez Oscar gecesinin sunuculuğunu yapacak.

Gecede Ünlüler Geçidi
Gecede birbirinden ünlü isimler de ödül vermek üzere sahneye gelecek.

Gecenin ünlü sunucuları arasında, Jason Bateman, Kathy Bates, Steve Carell, Miley Cyrus, Robert Downey J.R., Zac Efron, Tina Fey, Samuel L. Jackson, Taylor Lautner, Tyler Perry, Queen Latifah, Kristen Stewart, Ben Stiller,Barbra Streisand ve Charlize Theron da yer alacak.

82. Oscar Ödülleri töreni, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki ülkenin televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak.

Oscar Heykelciği
Amerikan Film Akademisi’nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick’in ’’Oscar Amca’’sına benzediği için isminin ’’Oscar’’ olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik ise zorlu bir çalışmanın ürünü.

Boyu 34,29 santimetre (13,5 inç) ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer’in baş sanat direktörü Cedric Gibbons’ın tasarladığı heykelcik, Los Angeleslı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.


AA  3.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.