Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

HAFTANIN YENİ FİLMLERİ

Bu hafta gösterime 2'si yerli yapım, 4 yeni filmi giriyor. Alis Harikalar Diyarında, Vampir İmparatorluğu ile Türk filmleri Eşrefpaşalılar ve Ses.

Alis Harikalar Diyarında
Yönetmen Tim Burton’un, Linda Woolverton ve Lewis Caroll’ın kitaplarına dayanarak beyazperdeye uyarladığı Alis Harikalar Diyarında’nın başrollerini Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover ve Mia Wasikowska paylaşıyor.

Filmde adına düzenlenen bir partide, beyaz bir tavşanı takip ederek, bir anda kendini harikalar diyarında bulan Alis’in fantastik maceraları konu alınıyor.

Vampir İmparatorluğu
Senaristliğini ve yönetmenliğini Michael ve Peter Spierig kardeşlerin birlikte üstlendiği Vampir İmparatorluğu’nda Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claudia Karvan ve Michael Dorman rol alıyor.

2019 yılında geçen filmde, araştırmacı Edward Dalton önderliğindeki bir grup bilim adamının, veba salgını sonucu vampire dönüşen ve tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan insan ırkını kurtarma serüveni hikaye ediliyor.

Eşrefpaşalılar
Hüdaverdi Yavuz’un yönettiği Eşrefpaşalılar’da Sinan Taymin Albayrak, Turgay Tanülkü, Burak Tarık, Hüseyin Soysalan, Sermin Hürmeriç, Deniz Özpınar ve Savaş Bayındır oynuyor.

Tiyatro sahnelerinden sonra, sinemaya da aktarılan ve komediyle dramın birlikte harmanlandığı filmde, İzmir Eşrefpaşa’dan gelerek İstanbul’a yerleşen, aynı kadına aşık, iki dost; mafya lideri Tayyar’la, kahvehane işletmecisi Davut’un yaşadıkları konu ediliyor.

Ses
Senaryosu Uygar Şirin’e, yönetmenliği ise Ümit Ünal’a ait Ses’in başrollerinde Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Işık Yenersu ve Eylem Yıldız var.

Filmde bir bankanın çağrı merkezinde çalışan ve annesi ile birlikte yaşayan Derya adlı genç kızın başından geçen korku ve gerilim dolu olaylar ele alınıyor.


Sanatsal Haber  5.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.