Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NİHAT KEMANKAŞLI SERGİSİ ART*8 LOUNGE’DA

The Sofa Hotel ve çağdaş sanatın Ankara’daki temsilcisi Siyah Beyaz Galeri’nin işbirliği ile İstanbul’da 4. kez gerçekleştirilen sanat buluşmaları, Nihat Kemankaşlı resim sergisi ile devam ediyor...

Ressam Nihat Kemankaşlı'nın yeni dönem resim çalışmaları 29 Mart – 12 Nisan 2010 tarihleri arasında Ankara Siyah Beyaz Sanat Galerisi konseptiyle The Sofa Hotel’de sergilenecek. 2000 yılında Siyah Beyaz Sanat Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açan Kemankaşlı, duvar resimlerinden video art çalışmalarına, kitap kapaklarından deneysel çalışmalara kısa film’den workshop’a uzanan, renkli birçok alanda, üretimde bulunmaya devam ediyor.

Kemankaşlı’nın The Sofa Hotel sanat platformu Art*8 Lounge’da yapacağı kişisel sergisi tuval üzerine yapılmış resimlerden oluşacak. Malzemeyi amaç edinmeyen, ama amacı tuval mekanında sonsuzca sorgulayan bir düzenlemeciyle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini değiştirmeyen bir anlayış. Kağıt, boya, kumaş ya da resminin izleğine uyan kimi eşyalar (atlet, t-shirt, çarşaf, perde vs.) eşit bir önem ihtiva eder sanatçının işlerinde. Birçok has sanatçı gibi yaşadığı mekanları (atölye, mahalle, balkon vs.) ya da bu mekanlarda yer kaplayan nesneleri (yatak, sandalye, çekyat, masa gibi) resminin merkezine yerleştirmiş. Temelde resminin ana izleklerini yaşamından izlenimlere yaslayan sanatçı, durağan sayılabilecek kompozisyonlarına ritmi de ekleyerek, nesne ve varlıkların yaşamımızdaki yerinin önemi üzerinde yoğunlaşmıştır bu sergisinde. Tuvale geçmeden önce bitirilmiş, yaşanmış, incelenmiş, tüketilmiş ve artık kanıksanmış bir sürecin nesne’leştiğine ve şey’leştiğine tanık olacağız; matematiksel bir yapının kuruluşu ve renkle lekenin oluşturduğu, çizginin de lekeleştiği kompozisyona açılır Kemankaşlı resmi; yani düpedüz bir serüvenin sonuçlarıyla baş başa kalacağız.

Sekizinci kişisel resim sergisini sanat platformu Art*8 Lounge’da gerçekleştirecek olan Nihat Kemankaşlı sanat geçmişinde bir çok önemli konsept ve karma sergiye davet edildi. Katıldığı önemli sergiler arasında “Resim bir itiraftır” “Yaşamın içine yolculuk” ile “Nesne Ben” adlı konsept sergiler sayılabilir.

Sanatçı Hakkında : New York’un önemli sanat eleştirmenlerinde Ana WRIGHT, Nihat Kemankaşlı için Mart 2010 sayısında nyartsmagazine’de yazdığı yazıda Kemankaşlı’yı tanımlarken “Resimleri bir nevi elektriklendirilmiş bir empresyonizmi simgelemekte; canlı nüanslarla dolu bir paletin eşliğinde Kemankaşlı, ışığı ve hareketi alışılagelmeyen bir ektiyle yakalıyor. Kemankaşlı geometrik ve matematiksel şekilleri manipüle ederek bir an için sürreal ama özünde gerçeğe çok yakın imgeler yaratıyor. Kemankaşlı’nın imgeleri sürekli hareket halinde, hayatı yaşıyor ve sanat severlerin gözü önünde dans ediyorlar. Çok renkli paletler Nihat Kemankaşlı’nın çalışmalarının içine işliyor ve burada öykü ile figüratif arasındaki farklılık bulanarak gerçek ile sürreal bir bütün oluşturuyor. Kemankaşlı’nın sergisindeki coşkulu ve dürüst sanatı, kişisel ilişkiler ve sevgi gibi konuları gündeme taşıyarak tartışmaya yer vermektedir. Kemankaşlı’nın enerjisi ve canlılığı ve de çalışmalarının keşifçi doğası sayesinde, en sonunda sanatın toplumdaki yeri bir defa daha yer bulmuştur. Sanatında, Kemankaşlı ressamsal hareketlerini elle tutulabilecek bir şeye çevirirken aynı zamanda da kanvasın üzerinde son derece merak edici bir akıcılıkla yansıtıyor ve bunu gören sanatseverler, dokunup hissetme arzularını kontrol edemiyor.”

Sanatçı çalışmalarını İstanbul’da ki atölyesinde sürdürmekte olup aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

*Sergi 30 Mart’dan itibaren Pazar günleri hariç 12.00-19.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.
www.nihatkemankasli.net – www.galerisiyahbeyaz.com

Bugüne kadar gerçekleştirdiği kişisel Sergiler
2000- Siyah Beyaz Sanat Galerisi /ANKARA
2004- İlayda Sanat Galerisi / İSTANBUL
2005- İlayda Sanat Galerisi / İSTANBUL
2006- Siyah Beyaz Sanat Galerisi /ANKARA
2007- Siyah Beyaz Sanat Galerisi - Art show 07 / İSTANBUL
2008- Artpark Galeri / ANTALYA
2009-Siyah Beyaz Sanat Galerisi /ANKARA
2010- Sofa Hotel - Siyah Beyaz Sanat Galerisi /ART*8 Lounge /İSTANBUL

Katıldığı Sergiler ve Uygulamalar
1995- Marmaris Poseidon Hotel Duvar Resmi /MARMARİS
1996-“TEM 459” Sergisi- Dam Galeri / ANKARA
1997-“Otobüs üzerine Uygulama” Gölbaşı Belediyesi / ANKARA
1997-"Hacettepe Üniv. Fransız Dili ve Edebiyatı" / Duvar Resmi / ANKARA
1998-“Cumhuriyetin 75. Yıla Armağan” Bilim Sanat Galerisi/ İST-ANK
1998-“Genç Sanat 1” Çağdaş Sanatlar Merkesi /ANKARA
2000-“Nihat Kemankaşlı ile Dayanışma” Seven Galeri / İSTANBUL
2001-“Avrupa Gençlik Festivali” Çağdaş Sanatlar Merkezi/ ANKARA
2001-“Nesne Ben” Sergisi / Çağdaş Sanatlar Merkezi /ANKARA
2001-“Kargaşa 1” Sergisi / Kargart Galeri /İSTANBUL
2002-“Yaşamın İçine Yolculuk” Kargart Galeri / İSTANBUL
2002-“Kargaşa 2” Sergisi Kargart Galeri /İSTANBUL
2003-“Kargaşa 3” Segisi Kargart Galeri / İSTANBUL
2003-“Yeni Yıl Yeni Başlangıç” İlayda Galerisi / İSTANBUL
2003-“Fark-ı Mahsûs” Sergisi- İlayda Galerisi / İSTANBUL
2004-“Resim Bir İtiraftır” İlayda Sanat Galerisi / - İSTANBUL
2004-“Kargaşa 4” Kargart Galeri / İSTANBUL
2005-“Kargaşa 5” Kargart Galeri / İSTANBUL
2007-Workshop Kişnev/ MOLDOVA
2008- Sumart – Siyah Beyaz galeri / ANKARA
2008- 25.Yıl Sergileri – Siyah Beyaz Sanat Galerisi /İST-ANK

Adres: The Sofa Hotel -Teşvikiye Caddesi No:41-41A 34367 Nişantaşı
Tel: 0212 3681818
Bilgi için: Yasemin Uygurmen –Halkla İlişkiler Müdürü
(yuygurmen@thesofahotel.com)


Sanatsal Haber  9.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.