Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'ANADOLU’NUN KAYIP ŞARKILARI’NA GALA

Filmin yönetmen ve yapımcısı Nezih Ünen: "Sadece Türkiye değil, tüm dünyanın Anadolu'nun müziğindeki gücü tanıması için üstümüze düşeni yaptık" dedi.

Nezih Ünen’in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği ’’Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’’ adlı belgesel sinema filminin galası yapıldı.

Gala öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünen, filmin 8 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, böyle bir projeye imza atmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sadece bir film yapmadıklarını ifade eden Ünen, "Biz sadece kendi yaratımız olan bir şey yapmadık. Biz aslında sadece aracılık yaptık. Var olan değerleri izleyiciye, dinleyiciye iletmek üzere hayatın bize verdiği bir görevi yapmaya çalıştık. Güzel bir film yaptık" diye konuştu.

Filmin albümünün de çıktığını, kendisinin 20 yıldır müzik yapan profesyonel bir müzisyen olduğunu bildiren Ünen, şöyle devam etti:
"Anadolu’nun çok değerli müzik kültürüne kendi mesleğimden katabileceğim ne varsa katarak, artık sadece Türkiye değil, bütün dünyanın Anadolu’nun müziğindeki gücü, duyguyu ve bilgeliği tanıması için üstümüze düşeni yaptık. Anadolu halkını tanıdığım için gerçekten çok mutlu oldum. Bu gecenin yıldızları aslında onlar. Bu projede birlikte çalıştığım bütün arkadaşlarıma, bize destek veren herkese ve Kültür Bakanlığına teşekkür ediyorum."

Filmin ortak yapımcılarından Taha Altaylı da 8 yıllık emeğin sonucu olan bu projenin bugün insanlara bir şey söylemeye çalıştığını belirterek, "Herkesin çok konuştuğu, ama hiç kimsenin birbirini dinlemediği bu zamanlarda Anadolu’nun Kayıp Şarkıları diyor ki; ’Ne olur birbirinizi dinleyin, ne olur sadece kendinizi dinlemeyin’. Bu belgesel, aynada kendinizi görmenizi sağlayacak." dedi.

"Anadolu’nun Kayıp Şarkıları" Üzerine...
Antik kültürleri, imparatorlukları, mitolojileri ve yaşanmış görkemiyle Anadolu’nun on bin yılı aşan geçmişten kalma egzotik mekanları ve insanları arasında yaşanan müzikal bir yolculuk filmi olan "Anadolu’nun Kayıp Şarkıları"na, 2002 yılında başlandı.

Yapım sürecinde Anadolu’nun iki defa gezildiği filmde toplam 350 saatten fazla çekim yapıldı. Tüm araçlar toplam 40 bin kilometre üzerinde yol kat etti. 121 ayrı mekanda 133 performansın çekildiği filmde, bunların 43’üne yer verildi.

Filmde; Düzce Çerkez oyunları, Tokat’ta horon, Trabzon’da horon, Rize’de Hemşin türküleri ve atma türkü, Artvin’de yaşlıların çok sesli Gürcü korosu, Kars’ta aşık atışması ve çobandan Stran (Kürtçe şarkı), Bingöl’de kartal oyunu, Muş’ta Dengbej, (Kürt halk ozanı), Mardin’de Süryani ilahileri, Urfa’da gazel, Gaziantep’te berrak havası ve davul-zurna, Hatay’da ipek üreticisinin iş şarkısı, Silifke’de Kırtıl semahı, Denizli’de Karacaoğlan türküsü ve zeybek, Muğla’da Roman davul-zurna, Bursa’da kılıç-kalkan, Ermeni-Rum şarkıları ile sema yapan dervişler, Tunceli’de Bektaşi nefesi, Midyat’ta yöresel halk şarkıları ve Harran’dan görüntüler yer aldı.


AA  12.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.