Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

HAFTANIN FİLMLERİ

İkisi tekrar gösterim ve üçü yerli yapım olmak üzere sekiz film gösterimde.

Oskar Ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil altı ödül birden kazanan Ölümcül Tuzak ile üç Oskar’lı Avatar, sinemaseverlerle yeniden buluşacak.

En İyi Erkek oyuncu Oskarının sahibi Çılgın Kalp, iki Oskarlı Acı Bir Hayat Öyküsü ile Zindan Adası ve Türk filmleri Ay Lav Yu, Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, Yüreğine Sor, sizlere tanıtacağımız haftanın yenileri.

9 dalda aday olduğu Oskar Ödüllerinde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo dahil altı ödülün sahibi olan Ölümcül Tuzak’ın yönetmeni Kathryn Bigelow. Geçen Ekim’de sinemaseverlerin karşısına çıkan filmde, Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce ve Ralph Fiennes rol alıyor. Aksiyon, gerilim ve dramın birlikte harmanlandığı Ölümcül Tuzak’da, Irak’ta görevli bir bomba imha ekibinin yaşadıkları hikaye ediliyor.

Haftanın tekrar gösterime giren bir diğer filmi de, üç Oskar’lı Avatar. Titanik, Yaratıklar ve Terminatör filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron imzasını taşıyan gişe rekortmeni Avatar’da, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Giovani Ribisi ve Laz Alonso oynuyor.

Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi, 22’nci yüzyılda, Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora gezegeninde geçiyor. Filmde yarı felçli bir savaş gazisi Jake Sully’nin, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan Na’vi halkının arasına gönderilmesi ve bir askeri şirketin söz konusu gezegeni incelemek üzere Avatar isimli bir program oluşturmasının ardından gelişen olaylar konu ediliyor.

Jeff Bridges’e En İyi Erkek Oyuncu Oskarını getiren Çılgın Kalp’in diğer rollerinde Colin Farrell, Maggie Gyllenhaal ve Robert Duvall var. Senarist yönetmen Scott Cooper’ın, Thomas Cobb’un kitabından sinemaya aktardığı filmde, birden fazla evlilik yapmış, kötü bir şöhreti ve alkol problemi olan eski country müzik yıldızı Bad Blake’in hayatına genç ve güzel kadın gazeteci Jean’in girmesinin ardından yaşananlar konu alınıyor.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oskar’a uzanan Acı Bir Hayat Öyküsü’nün yönetmeni Lee Daniels. Başrollerini Gabourey Sidibe, Mo’Nique, Paula Patton, Stephanie Andujar ve ünlü pop şarkıcısı Mariah Carey’nin üstlendiği filmde, aile içi şiddet, istismar, dışlanmışlık ve sefalet kavramları, 16 yaşındaki Precius isimli genç kızın ağzından anlatılıyor.

Oskar Ödüllü yönetmen Martin Scorsese’yle ünlü aktör Leonardo DiCaprio’yu dördüncü kez buluşturan Zindan Adası’nın diğer rollerinde Mark Ruffalo, Ben Kingsley ve Michelle Williams yer alıyor. Dennis Lehane’nin romanından beyazperdeye uyarlanan filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule adlı iki polis müdürünün, Massachussets’te, suç işlemiş akıl hastalarının tedavi gördüğü adadaki hastanede, çok sayıda cinayete adı karışan bir hastanın ortadan kaybolmasını soruşturması konu ediliyor.

Sermiyan Midyat’ın yazıp, yönetip, başrolünde de yer aldığı Ay Lav Yu’nun diğer rollerinde Kathie Gill, Steve Guttenberg, Mariel Hemingway, Meray Ülgen, Ayşenil Şamlıoğlu, Fadik Sevin Atasoy ve Ayça Damgacı var. Mardin’de çekilen ve Tinne diye anılan bir köyde geçen filmde, gündemdeki açılım kavramı, beyazperdeye "Aşk her yerde yazıldığı gibi okunur"teması traji komik bir dille aktarılıyor.

Senaryosu, yönetimi ve müzikleri Nezih Ünen’e ait Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, sinemaseverleri uygarlığın beşiği Anadolu’ya müzik eşliğinde, rüya gibi bir yolculuğa davet eden bir belgesel. 20 şarkıdan oluşan müzikal yolculuk Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’nda, Anadolu halkının kendi mekanında ve provasız kaydedilen otantik performansları sergileniyor.

Bir Yusuf Kurçenli filmi olan Yüreğine Sor’da Tuba Büyüküstün, Kenan Ece, Hakan Eratik, Ayla Algan ve Hakan Karahan rol alıyor. 19’uncu yüzyılda Doğu Karadeniz’de geçen filmde, birbirlerine aşık iki genç Esma ve Mustafa’yla, Esma’ya ilgi duyan bey oğlu Mehmet’in dramatik ilişkileri ele alınıyor.


Sanatsal Haber  13.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.