Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANKARA FİLM FESTİVALİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

21. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Belgesel Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Mutlu Binark, Yaprak İşçibaşı, Hakan Aytekin, Özgür Şeyben ve Hacı Mehmet Duranoğlu’ndan oluşan ’’Amatör ve Profesyonel Kategori Belgesel Film Yarışması Seçiciler Kurulu’’ yarışmaya katılan filmleri altı temel ölçüt ekseninde değerlendirdi.

Filmler, ’’Etik kurallara uygunluk’’, ’’Evrensellik ilkesi’’, ’’Sinematografik teknik yeterlilik’’, ’’Temada özgünlük ve bağlam vurgusu’’, ’’Araştırmanın derinliği ve emek yoğunluğu’’ ve ’’biçem’’ temel ölçütlerinde değerlendirmeye alındı.

Yarışmada, Amatör Belgesel kategorisinde Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy’un yönettiği "Duvar" adlı film birincilik ödülüne, Yeliz Karakütük’ün yönettiği "Romeyika’nın Türküsü"’ filmi ikincilik ödülüne, Berrak Samur’un yönettiği "Bağdat" adlı film de üçüncülük ödülü kazandı.

Profesyonel kategoride ise Çayan Demirel’in yönettiği "5 No’lu Cezaevi 1980-1984" adlı film birincilik ödülüne, Meltem Öztürk ve Hülya Karcı’nın yönettiği "Eylül Çocukları" adlı film ikincilik ödülüne, Kazım Öz’ün yönettiği "Son Mevsim Şavaklar"’ adlı film ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Kazanan isimler, ödüllerini 21 Mart gecesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda gerçekleşecek törenle alacaklar.


Sanatsal Haber  16.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.