Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ

17'nci Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında yer alacak çeşitli kategorilerdeki film yarışmaları için başvurular başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen festival kapsamında ’’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’’, ’’Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’’ ve ’’Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’’ ile festivalin gösterim bölümlerinden ’’Altın Koza Kısa Film Seçkisi’’ dallarında yarışma yapılacak.

Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na, 25 Nisan 2009 ile 30 Nisan 2010 tarihleri arasında yapımı tamamlanmış ve daha önce herhangi bir ulusal yarışmada en iyi film kategorisinde ödül almamış filmler katılabilecek.

Yarışma için son başvuru tarihi 30 Nisan olarak açıklandı.

Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda, Altın Koza heykellerinin yanı sıra En İyi Film Ödülü alana 250 bin lira, Yılmaz Güney, Adana İzleyici (Halk) Jürisi ve En İyi Yönetmen ödüllerini alan filmlere 50’şer bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik ödüllerini alan filmlere 15’er bin lira verilecek.

Sinema-televizyon bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, 1 Mayıs 2009 tarihinden sonra çekilmiş eserleriyle Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasına katılabilecek.

Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Altın Koza Kısa Film Seçkisi’ne başvuracak filmler için son başvuru tarihi 20 Nisan olarak belirlendi.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda belgesel, deneysel, canlandırma ve kurmaca olmak üzere 4 dalda ödül verilecek.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda belirtilen kategorilerde başarılı bulunan her filme 5 bin lira, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ise her kategoride 6 bin lira para ödülü ve Altın Koza Heykeli verilecek.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlerin internetteki ’’www.altinkozafestivali.org.tr’’ adresine başvurabileceği bildirildi.


AA  16.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.