Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DAHİ PİYANİST YENİDEN TÜRKİYE’DE

Hayatı Oscar ödüllü ''Shine'' filmine konu olan şizofreni hastası piyanist David Helfgott, 3 Nisan'da KKTC'de, 6 Nisan'da psikiyatristlere konser verecek.

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen David Helfgott, ''Gazi Psikiyatri Günleri'' kapsamında 3 Nisanda KKTC'de sahne alacak.

Helfgott, bu konserin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Hürriyet Gazetesinin katkılarıyla 6 Nisan'da da Türkiye'de olacak.

Helfgott, konserlerinde 12 yıl tedavi görmesine sebep olan Rahmaninov'un 3. piyano konçertosunu yorumlayacak.

'The Last Great Romantic, Rahmaninov' albümü 4 milyondan fazla satan, 'Billboard' dergisi tarafından da en başarılı klasik müzik albümü seçilen Helfgott’un İstanbul konseri ise yine Aya İrini’de gerçekleşecek.

HAYATI FİLM OLDU
Aktör Geoffrey Rush'a 'En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran 'Shine' filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan, müzik aşığı bir babanın kendi olamadığı müzisyen kimliğini oğlunda yaşatmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dramlar konu ediliyor.

Helfgott'un gerçek hayat hikâyesinden alınan bu senaryonun devamında ise, bir konserde, salonun alkıştan yıkıldığı bir anda, David'in yıllar boyu baskılara maruz kalmış beyninin iflasına tanıklık ediyoruz. Bu olay sonrasında 12 yıl akıl hastanesinde kalan David Helfgott, üstün yeteneği ve uğraşısı sayesinde yeniden yaşama dönüyor ve gelmiş geçmiş en önemli piyanistlerinden biri olarak tarihe adını yazıyor.


NTVMSNBC  18.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.