Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BAŞKENTTE MÜZİK BAHARI

Ankara'nın baharını 27'inci kez renklendirecek olan Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin biletleri satışa çıktı.

Sevda Cenap And Müzik Vakfının sosyal sorumluluk bilinciyle istikrarla sürdürdüğü Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 27’ncisi 5-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Bahar ayının coşkusunu müzikle birleştirecek olan Festival, Başkentlileri dopdolu bir içerikle selamlayacak. Festival kapsamında, alanlarında isim yapmış yabancı müzisyenler ve Türk sanatçılar sahne alacak.

Festivalde düzenlenecek 23 ayrı etkinliğe Türk sanatçıların yanı sıra Fransa, Rusya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya, Almanya, Japonya, Avusturya, Kore, İspanya ve Finlandiya gibi 16 ülkeden yaklaşık 350 sanatçı katılacak.

Müzikseverler festival süresince, senfonik müzik, koro, oda müziği, tapdance, müzikal komedi, modern ve ritm dans, klasik gitar, şan resitalleri gibi 18 farklı türde etkinlik izleme fırsatı bulacak.

Festival Senfonik Konserle Başlayacak
Sevda Cenap And Müzik Vakfı Koordinatörü Elif Başman, 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin her zaman olduğu gibi bir senfonik konserle başlayacağını söyledi.

Başman, Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası’nın Fransız piyanist Laure Favre-Kahn eşliğinde açılış konserini vereceğini, kapanışı ise şef Klaus Weise ve keman sanatçısı Rebekka Hartman ile Bilkent Senfoni Orkestrası’nın yapacağını belirtti.

23 Ayrı Etkinlik, 18 Farklı Tür
Festival programının çok renkli olduğunu ifade eden Başman, ’’Bu yıl bambaşka etkinliklerle her kesimden izleyiciye ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Festivalde, 23 ayrı etkinlikte 18 farklı türü bir araya getiriyoruz.’’ dedi.

Festivalde sahne alacak Fransız Barok Orkestrası’na flüt sanatçısı Şefika Kutluer’in eşlik edeceğini kaydeden Başman, Orkestra Akademik Başkent’in 3 ayrı solistle klasik müzik programı sunacağını belirtti.

Avusturyalı dansçı Sabine Hasicke’nin klasik gitar ve bas gitar eşliğinde ’’tap dans’’ yapacağını dile getiren Başman, festival programıyla ilgili şu bilgileri verdi:
’’Bir başka etkinliğimizde Finli vokal topluluğu sadece seslerini kullanarak enstrümansız en sevdiğimiz melodileri söyleyecek. Dört el piyanoda Hande Dalkılıç ve Rüya Taner sahne alacak. 2010 Türk Japon Dostluk Yılı Özel Konseri verilecek. Etnik müzik dalında ’İncesaz’ grubu alaturka müzikseverlere hitap edecek.

Film müziklerinin müzikal tadında sahneleneceği bir etkinliğimiz olacak. Sinema tarihinin tümünden parçalar izleyebileceğiz. ’Siyah Kalem Dansı’ diye bir elektronik müzik etkinliğimiz var. Çok nadir sahne bulun bir müzik türüne festivalde yer vererek farklı izleyicileri yakalayacağımızı düşündük.

Festival, ritm dans, modern dans gibi danstan hoşlananların farklı sanatçıları, performansları izlemesini sağlayacak. Modern Dans Topluluğu İsrailli ve Hollandalı iki koreografın ortak çalışmasıyla bir eseri ilk kez sahneleyecek. Kısaca programımız, başkentlileri neşelendirmek için diyebiliriz.’’

Başman, bu yılki festival programının seyirciyi artıracağını ve doluluk oranlarını yüzde 90’lara taşıyacaklarını düşündüklerini kaydetti.

Biletler Kredi Kartıyla, Taksitle Alınabilecek
Festival biletleriyle ilgili de bilgi veren Başman, ’’Sanatseverler biletlerini, Biletix kanalıyla alabilecek. İnternet ya da telefonla rezervasyon yaptırabilecek. Bu iki yolla da bilet alırken kredi kartlarına taksit yaptırabilecekler. Ayrıca Biletix satış noktalarında da biletler temin edilebilecek’’ dedi.

Satışa sunulan bilet fiyatları 5 ile 50 TL arasında değişiyor.

Başman, bilet fiyatları konusunda şunları söyledi:
’’Her konserin bilet fiyatları öğrenci ve tam olmak üzere farklı. Bilet fiyatları, dünya ve Avrupa genelinde baktığımızda kıyaslanamayacak kadar uygun. Festivalde 50 TL tam bilet fiyatı koyduğumuz etkinlikler, Avrupa’da 100-150 avrodan satılıyor.

Festivalimizin seçme olanağı verecek görsellerine ve detaylı programına www.ankarafestival.com/basin adresinden ulaşılabilir. Video görüntüleri izlenip, katılmak istenilen etkinlikler belirlenebilir.’’

Başman, etkinliklerin, MEB Şura Salonu, Resim Heykel Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi Salonu, Opera, Başkent Üniversitesi Konser Salonu, Türk Japon Vakfı’nda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Başman, dopdolu içerikle bir müzik ziyafeti sunacak festivale tüm başkentlileri davet etti.


AA  20.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.