Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÜNLÜ KEMAN VİRTÜÖZÜ FARJAD ANTALYA’DA

30 yıldır ülkesinden ayrı olan ünlü keman virtüözü İranlı Farjad, Antalya'da konser verdi. Farjad, "Burada, kendimi ülkemde hissediyorum" dedi.

Ünlü keman virtüözü İranlı Farid Farjad, 2010 Türkiye turnesi kapsamında ilk konserini Antalya’da verdi.

Antalya Atatürk Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşan ünlü sanatçıya konserinde, eşi Mitra Tavakoli Farjad ile piyanist Armen Aharonian eşlik etti.

"Kendimi Ülkemde Hissediyorum"
Konserin sonunda Türkçe "merhaba" diyerek konuşmasına başlayan Farjad, "Tüm vatandaşlarımın Nevruz Bayramı’nı kutluyorum. Burada aldığım hava ülkeme çok yakın. Ülkemi hissediyorum" dedi.

Farjad, 30 yıldır ülkesinden ayrı olduğunu belirterek, ’’Her zaman ülkeme gidip vatandaşlarıma konser vermek istedim ama şartlar müsait değil. Sizleri gördüğüm zaman kendimi ülkemde hissediyorum. Dua edin bizim ülkemiz de özgürlüğe kavuşsun. İtiraf edeyim sizi kendimden daha çok seviyorum çünkü içimdeki çok büyük boşlukları dolduruyorsunuz’’ diye konuştu.

Ortadoğu’nun Duygulu Notaları
1938 yılında İran’ın başkenti Tahran’da doğan, Fars halk müziğinde çok derin birikime sahip sanatçı, Ortadoğu müziğinin özgün notalarını, duygulu olduğu kadar etkileyici, saf ve hüzünlü biçimde sergilemesiyle tanınıyor.

Türkiye’de Nerelerde Konser Verecek?
2008 ve 2009 yıllarında Türkiye’de çeşitli kentlerde konser veren İranlı sanatçı, 2010 Türkiye turnesi kapsamında 27 Mart’ta Diyarbakır, 29 Mart’ta Adana, 31 Mart’ta İstanbul ve son olarak 1 Nisan’da İzmir’de konser verecek.


Sanatsal Haber  24.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.