Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

YEŞİLÇAM’DA BÜYÜK ÖDÜL ‘NEFES’İN

"3. Yeşilçam Ödülleri" sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü'nü "Nefes: Vatan Sağolsun" alırken 8 dalda aday gösterilen "Vavien" 3 ödülün sahibi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı ve Beyoğlu Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen "3. Yeşilçam Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

Törende En İyi Film Ödülü, Levent Semerci’nin yönettiği "Nefes: Vatan Sağolsun" filmine giderken, 8 dalda aday gösterilen "Vavien" filmi 3 dalda ödüle uzandı. "Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü" ise sanat hayatına 100’ün üzerinde film sığdıran Filiz Akın’a verildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Meltem Cumbul’un sunuculuğunu yaptığı ödül töreni, Behzat Gerçeker şefliğindeki ENBE Orkestrası’nın sahne almasıyla başladı.

İki etaptan oluşan ödüllerde aday filmlerin seçimleri, sektör temsilcileri, sinema yazarları ve 3. Yeşilçam Ödülleri aday adayı filmlerin yaratıcılarından oluşan yaklaşık 750 kişilik jüri tarafından noter huzurunda yapıldı. İlk etap sonucunda 11 kategoride en çok oyu alan adaylar belirlendi.

Sektörle birlikte, sinema akademisyenleri, iş, kültür, sanat ve medya dünyasının kamuoyu önderleri konumundaki sinemaseverleri de kapsayan yaklaşık 2 bin 500 isimden oluşan jüri ise Şubat ayının sonunda, ilk etapta belirlenen adayların birincileri için oy kullandı. Bu oylamayla ödülleri kazananlar belli oldu.

İşte Ödül Kazananlar

En İyi Film: Nefes: Vatan Sağolsun-Levent Semerci

En İyi Yönetmen: Reha Erdem-Hayat Var

En İyi Senaryo: Engin Günaydın-Vavien

En İyi Kadın Oyuncu: Binnur Kaya-Vavien

En İyi Erkek Oyuncu: Mert Fırat-Başka Dilde Aşk

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Cemal Toktaş-Güneşi Gördüm

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Derya Alabora-Pandora’nın Kutusu

En İyi Görüntü Yönetmeni: Soykut Turan-Güneşi Gördüm

En İyi Müzik: Atilla Özdemiroğlu-Vavien

En İyi Genç Yetenek: Elit İşcan- Hayat Var

Turkcell İlk Film Ödülü: Nefes: Vatan Sağolsun-Levent Semerci

Filiz Akın’a "Hizmet Ödülü"
Bu arada, ’’Yeşilçam Ödülleri’’nde bu yıl ilk kez, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türk kültür ve sanat yaşamının gelişmesine büyük katkıda bulunan sanatçılara sunduğu "Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü", Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından, sanat hayatına 100’ün üzerinde film sığdıran Filiz Akın’a verildi.

Törene, adayların yanı sıra sanat ve cemiyet dünyasından pek çok isim katıldı.


Sanatsal Haber  24.03.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.