Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSVİÇRE’DE TÜRK RÜZGARI ESECEK

Culturescapes'in onur konuğu Türkiye, etkinlikler düzenleyecek.
İsviçre'de düzenlenen Dünya Kültür Festivali'nin (Culturescapes) bu yılki onur konuğu olan Türkiye, festival çerçevesinde 6 Aralık'a kadar Basel, Cenevre, Zürih, Bern, Chur Uster ve Chiasso şehirlerinde çeşitli tanıtım etkinliklerinde bulunacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsviçre Cumhurbaşkanı Pascal Couchepin'in himayelerinde düzenlenen festival kapsamında, 220'si Türkiye'den olmak üzere 300 sanatçıya ve toplam 159 etkinliğe yer verilecek.

Festivalin Basel kentinde yapılan açılışında Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Alev Kılıç, İsviçre Federal Kültür Dairesi'nden Jean Frederic Jauslin, Basel kantonu hükümeti adına Bakan Guy Morin ve "Culturescapes" yöneticisi Jurriaan Cooiman birer konuşma yaptı.

Büyükelçi Kılıç, Türkiye-İsviçre ilişkilerinin 85 yıllık tarihinde ilk defa bu çapta bir kültür çıkarması yapıldığını belirterek, "Festivalde hem İsviçrelilere, hem İsviçre'de yaşayan 110 bin vatandaşımıza Türk kültürünün çok yönlülüğünü ve zenginliğini tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Açılışta Doğuş Grubu Çocuk Senfoni Orkestrası ve Trio Nota Bene grubu birlikte sahneye çıktı. Ünlü sanatçı Burhan Öcal ve ekibi de Basel'de Türkiye havası estirdi.


Sanatsal Haber  3.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.