Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA FİLM MARATONU BAŞLADI

İstanbul Film Festivali, 22 bölümde, 57 ülkeden, 243 filmi sinemaseverlerle buluşturacak.

İstanbul’da sinemaseverler için film dolu günler başladı. 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali törenle açıldı.

Gecede İtalyan sinemasının önde gelen ismi, senarist-yönetmen-oyuncu Marco Bellocchio’ya "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi.

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin açılışına, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ev sahipliği yaptı. Törene sinema, sanat ve siyaset dünyasından davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "2004-2005 yıllarında Türkiye Sineması’nda üretim 20 iken, geçen yılı 70’le kapattık ve Türkiye Sinema seyircisi, Avrupa’da görülmedik bir ölçüde, kendi eserleriyle inanılmaz gişe başarısı elde etti. Uluslararası alanda da artık büyük başarılara imza atmaya başladığımız bir ortamda bu başarının sürekli olmasını diliyorum." dedi.

Emek Sineması’nın Kapatılmasına Protesto
Emek Sineması ile ilgili bir istekte bulunan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da "Sinemaseverlerin gönlündeki özel yeriyle, kültür birikimimizin önemli simgelerinden biri olan Emek Sineması’nın en kısa sürede yenilenerek, mevcut 863 koltuğu ve aynı konumuyla kentimizin kültür sanat yaşamına geri kazandırılacağını umuyor ve bekliyoruz." diye konuştu.

Bu arada bazı kişiler de konuşmalar sırasında borozanlar eşliğinde bildiri dağıtırak, Emek Sineması’nın kapatılmasını protesto etti.

Fatih Erkoç ve Kerem Görsev ikilisinin özel programı törene ayrı bir renk kattı.

3 Sinemacıya Onur Ödülü
Gecede, usta oyuncu Kadir İnanır’a, sinemada kurguya yıllarını adayan Mevlüt Koçak’a ve usta edebiyatçıların eserlerini başarıyla beyazperdeye uyarlayan Feyzi Tuna’ya "Sinema Onur Ödülleri" verildi.

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü ise İtalyan sinemasının önde gelen ismi, yönetmen-senarist-oyuncu Marco Bellocchio aldı.

Törenin ardından konuklar Radu Mihaileanu’nun Fransa’da gişe rekorları kıran filmi "Paris’te Son Konser"i izledi. Filmin sunumunu başrol oyuncusu Alexei Guskov yaptı.

57 Ülkeden 243 Film
29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde 22 bölümde, 57 ülkeden, 243 film sinemasevrelerle buluşacak.

Festivalde film gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Yeni Rüya, Beyoğlu, Sinepop, Pera Müzesi Sinemaları’yla, Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Nişantaşı CityLife Sineması’nda yapılacak.

İstanbul’da film şöleni 18 Nisan’a kadar sürecek.


Sanatsal Haber  3.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.