..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇAĞDAŞ TÜRK BAŞYAPITLARI İSPANYA’DA

"Türkiye'den Çağdaş Başyapıtlar" sergisi İspanya'nın başkenti Madrid'de açıldı. Sergide 20.yüzyılın ikinci çeyreğine ait eserler yer alıyor.

Merkez Bankası koleksiyonundan seçilen "Türkiye’den Çağdaş Başyapıtlar" adlı sergi, İspanya’nın başkenti Madrid’in merkezindeki Caixa Forum Kültür Merkezi’nde açıldı.

Açılışa, T.C. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İspanya Merkez Bankası Başkanı Fernandez Ordonez, Caixa Vakfı Genel Direktörü Jaime Lanaspa, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat ve çok sayıda davetli katıldı. Merkez Bankası’nın çağdaş sanatlarla ilgili faaliyetleri içinde özel bir yere sahip olduğu belirtilen sergide, 20. yüzyılın ikinci çeyreğine ait eserler yer alıyor.

Serginin açılışında konuşma yapan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, çağdaş sanat eserlerine öncelik verdiklerini ve bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti çağdaş sanatını da desteklerini vurgulayarak, bu şekilde diğer Türk bankaları ve kurumları için iyi bir örnek teşkil ettiklerini söyledi.

Caixa Forum Kültür Merkezi’nin, Velazquez, Goya, El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Jose de Ribera gibi İspanyol sanatının önde gelen isimlerin eserlerinin sergilendiği Prado Müzesi’nin karşısında olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Türk çağdaş sanatına ait seçilmiş eserleri Caixa Forum’da sergilemekten gurur duyduğunu belirtti.

Serginin Barcelona’da da Açılması için Çalışma Yapılıyor
Caixa Vakfı Genel Direktörü Lanaspa da "Bu sergiyle Türk sanatını İspanyolların çok daha iyi tanımasını amaçladıklarını" kaydetti. Lanaspa, "Türkiye’den çağdaş başyapıtlar" sergisinin, Madrid’den sonra Barcelona kentine gitmesi için çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

"Halklar ve kültürler arasında diyalog kurmanın en güzel yolu sanattır" diyen Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat da Türk çağdaş sanatıyla ilgili İspanya’da ilk kez bu derece önemli bir sergi düzenlendiğini vurguladı. Arat, Caixa Forum’da aynı anda ünlü İspanyol sanatçı Miguel Barcelo’ya ait eserlerin de sergileniyor olmasının, sanatseverler için güzel bir tesadüf olduğunu söyledi.

Bu arada sergi dolayısıyla Caixa Forum Kültür Merkezi’nin satış bölümünde Orhan Pamuk, Yaşar Kemal gibi yazarların kitaplarının, Fatih Akın ve Nuri Bilge Ceylan’ın filmlerinin, Türk müzik CD’lerinin ve Francisco Veiga, Carmen Rodriguez Lopez, Edinexus Ensayo gibi İspanyol yazarların Türkiye ile ilgili kitaplarının yer alması dikkati çekti.

Ömer Uluç, Mustafa Ata, Nejad Devrim, Zeki Faik İzer gibi Türk ressamlara ait yaklaşık 20 eser, 30 Mayısa kadar Caixa Forum’da sergilenecek.


AA  8.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.