Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

HAFIZALARA KAZINACAK BİR SAVAŞ DESTANI

Tom Hanks ve Steven Spielberg'in yapımcılığını yaptığı, II. Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesinde yaşananların anlatıldığı 10 bölümlük savaş destanı 'The Pacific' 18 Nisan'dan itibaren CNBC-e'de. The Pacific'e hazırlanan özel sitede diziyle ilgili her şeyi bulabilirsiniz.

ABD ve Japonya; dünyanın iki ayrı ucunda, iki süper güç... Ve okyanuslar aşılıp verilen bir savaş... İki ülke de ellerinde ne varsa öne sürüyor. En önemlisi de yüz binlerce askerinin hayatını ortaya koyuyor.

Cehennem bir okyanus uzaklıktaydı
10 bölümden oluşan mini dizi 'The Pacific', II. Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesine odaklanıyor. Ve orada evden çok uzakta, bir okyanus boyu uzaklıkta, bilinmeyen bir coğrafyada hayatlarını ortaya koyup insanüstü bir direnç gösteren askerlerin gerçek yaşam hikayelerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Tom Hanks ve Steven Spielberg’in yapımcılığını üstlendiği 'The Pacific', hafızalara kazınacak yepyeni bir TV destanı yazıyor.

Bir Steven Spielberg ve Tom Hanks ortak yapımı
İşte Band of Brothers’tan dokuz yıl sonra, aynı ekibin elinden bir TV efsanesi daha çıkıyor. The Pacific, daha önce TV ve sinema yapımlarında pek öne çıkarılmamış olan, İkinci Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesine uzanıyor. Dizinin en önemli özelliği, Pasifik cephesinde savaşan üç Amerikan askerinin gerçek hikayesini anlatıyor oluşu. Temel olarak, bu askerlerden ikisi olan Eugene Sledge ve Robert Leckie’nin yazdığı anılardan yola çıkan senaryo, savaşın en büyük kahramanlarından John Basilone’un öyküsüyle üçlüyü tamamlıyor.

Askerler arasındaki kader birliğinin yanı sıra, derin dostluğu ve yoldaşlığı da ekrana yansıtan Band of Brothers’ın aksine, The Pacific’in üç ana karakteri kendilerine özgü deneyimleriyle yapbozun birer parçası konumunda.

ÜÇ KARAKTER

Robert Leckie
Sekiz çocuklu bir ailenin en küçüğü. Savaştan önce yerel bir gazetede spor yazarlığı yapıyordu. Kalabalık ailesi tarafından pek önemsenmediği için, Japonlar’ın Pearl Harbor’ı bombalamasının hemen ardından orduya yazılması kimsenin umurunda olmadı.

Eugene Sledge
Ailesinden gelen bir merakla orduya ve askerliğe karşı büyük bir heves besleyen Eugene Sledge, doktor olan babasının bir kalp sorunu nedeniyle orduya yazılamayacağını söylemesi üzerine kelimenin tam anlamıyla yıkıldı. Ancak aylar içerisinde toparlanıp kabul edilebilecek kadar iyileşmeyi başardı.

John Basilone
Diğerlerinden farklı olarak 1934’te orduya yazılan Basilone, üç yıl boyunca Filipinler’de görev yaptıktan sonra evine gönderildi. Ancak normal yaşama uyum sağlamakta pek başarılı olamadı ve akla gelecek son şeyi yapıp 1940’ta yeniden orduya yazıldı. Bu kez rotası Pasifik cephesiydi.


NTVMSNBC  13.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.