Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ARTBOSPHORUS 2010 ÇAĞDAŞ SANAT FUARI AÇILDI

ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile açıldı.

Sanatta elli yılını dolduran DEVRİM ERBİL, “ATRBOSPHORUS Yılın Sanatçısı Onur Ödülü”nü, Ertuğrul Günay’ın elinden aldı.

Sanata katkısı olan herkese teşekkür eden bakan, tüm standları ilgiyle izledi ve sanatçılarla konuştu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, 14-18 Nisan tarihleri arasında, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde, yurt içi ve yurt dışından çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve eserlerini bir araya getirdi.

Kültür Başkenti İstanbul’un sanat hayatına yeni bir heyecanla merhaba diyen ARTBOSPHORUS, çağdaş sanat fuarları arasında kendine özgü tarzıyla, özenli ve kaliteli seçimleri ile öne çıkan, iddialı ve başarılı bir 2010 fuarı sunuyor.

Yılın Sanatçısı Onur Ödülü…
Artbosphorus 2010 etkinlikleri kapsamında ressam, devlet sanatçısı ve öğretim görevlisi olarak Devrim Erbil’e, sanat alanındaki değerli katkıları, uzun yıllar araştırmalar ve eserler vermiş, birçok sanatçı yetiştirmiş olması sebebiyle “Yılın Sanatçısı Onur Ödülü” verildi. Ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden alan Devrim Erbil, eserlerinden oluşan geniş bir koleksiyonu Ariyel Sanat Galerisi standında sergiliyor.

Ayrıca, Türkiye Galericiler Derneği Başkanı Doğan Paksoy’a da “sanata katkı ödülü” verildi.

Seçkin, yerli ve yabancı katılımcıları ile farklılık yaratan ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, 14-18 Nisan tarihleri arasında, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde 5000 metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor.

Adnan Turani, Çerkez Karadağ, Devabil Kara, Birim Aksüyek, Genco Gülan, Mehmet Gün, Mustafa Ayaz ve daha birçok usta sanatçının eserleri fuarda izlenebilir.

Birim Aksüyek’ın çağdaş sanat çalışmaları soyut figüratif suluboya at resimleri. İngiltere’nın en iyi galerinden olan ve dünyanın birçok yerinde şubesi bulunan Green Washington Art, Castle Gallery gve Halcyone Gallery grubu ile 5 yıllık özel bir anlaşma yapan ilk Türk ressamı olan Birim Aksüyek’ın sergilediği tablolar fuardan sonra Londra’ya gidecek. Çünkü İngiltere’deki bu grup sanatçının yaptığı tüm tabloları satın alıyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarından olan sanatçı Devabil Kara da fuarda idi. Kendi çalışmalarının yanı sıra öğrencileriyle birlikte performanslı bir proje olarak hazırladıkları tamamiyle kartondan yapılmış gerçek boyutta bir “piyano” sergilediler. Fakültede Devabil Kara atölyesi öğrencilerinin ortak çalışması olan “sesizlik” projesinin bir parçası olarak sergilendi.

Ayrıca Devabil Kara’ın atölyesi öğrencileri fuarda kendi eserleriyle de yer aldı. İlgiyle izlenen standlardan biri olan Marjinart Galeri’de fakültenin parlak, başarılı öğrencileri olan Seyit Mehmet Buçukoğlu, Arda Diben, Funda Gümüş ve Aysel Şener’in çalışmaları büyük ilgi gördü.

Eti Behar’ın iki gerçek insan boyutunda içi boş heykelleri izleyiciler tarafından uzun uzun incelendi.

Galeri Artist’ın satandında yerv alan Genco Gülan’ın çalışmaları dikkat çekti.

“merak ve cesaret” farkı…
Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, bu yıl “merak ve cesaret” temasını işliyor. Artbosphorus 2010 için belirlenen bu tema, yaratıcılığın ve farklılığın temel dinamiği olarak konumlandırılıyor.

Yerli yabancı birçok galeri, sanatçı ve eserleriyle bu dinamiği yakaladıkları gözleniyor.

Ziyaretçilere…
Yerli sanatçı ve galerilerin yanı sıra yurt dışından da bir çok galeri ve sanatçının katıldığı ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı 14 Nisan Çarşamba günü saat 11:00’de kapılarını açıyor. Fuar alanına giriş fiyatları; tam 10 TL, emekli ve öğrencilere 3 TL olarak belirlendi. Fuar, 18 Nisan’a kadar her gün 11:00 - 20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

www.artbosphorus.com


Sanatsal Haber  14.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.