4 yıldır faal..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANKARA’DA İLGİNÇ BİR SERGİ: FASAFİSO

Yaygara Güncel Sanat Topluluğu, 26 Nisan'da "Fasafiso" isimli ilginç bir sergiyle Başkentli sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

4 yıldır faaliyette bulunan Yaygara Güncel Sanat Topluluğu, "Şüpheyi Askıya Almak”, “Seyir Deneyimleri”, “Kimi Zaman” ve “İyi Kötü Çirkin” isimli etkinliklerin ardından bu kez “Fasafiso” adlı 5. etkinliğini yapacak.

Video, yerleştirme, heykel ve resimden oluşan kapsamlı sergiye 24 sanatçı eserleriyle katkı veriyor.

CERMODERN’de gerçekleştirilecek olan sergiye şu sanatçılar katılıyor:
Melih Apa / Şevket Arık / Volkan Aslan/ Zoé Baraton - Maud Lemaitre - Sümbül Keçelioğlu / M. Ali Boran / Serkan Demir / Erdal Duman / Mustafa Duymaz / Refa Emrali / Fırat Engin / Juan Botella Lucas / Ferhat Özgür / Serkan Özkaya / Ben Rivers / Esra Sağlık / Matthias Schamp / Goran Skofic / Veysel Şayli / Roi Vaara / Erinç Ulusoy / Mehmet Ali Uysal / Ümmühan Yörük

Sergi, 22 Mayıs’a kadar pazartesi günü hariç haftanın diğer günlerinde saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaretçilere açık olacak.

Sergi Mekanı: CERMODERN
Altınsoy Cad. No:3 Adliye Sarayı Arkası Sıhhiye - ANKARA T: 312 310 00 00 / F: 312 310 10 00 /
www.cermodern.org

Serginin Teması
Fasa Fiso… değişikliğin itici gücü, zıtların mücadelesidir. Şimdiki zamanın çelişen değerleri üzerine söylenceler var eder ve sezgisel gerçeğin su yolunu arar. Sürekli değişim karşısında yön algısını kaybeden kitlelerin anlamsızlaşan değerlerine bir isim koyar. Etik olanı ararken, sanal kahramanlara dönüşen ve her seferinde yeni ahlakçılığın tokadıyla ayılan şimdiki zaman insanının beyhudeliğinin belgesidir.

Bilgeliği bir romantizm müptelalığına dönüştüren modernitenin, zevk ve mutluluk saplantısı üstüne kurulmuş konformist bir geleceğine ve mekanikleşen yüzüne tutulan bir aynadır. Bilmecemsi bir süreci var eden enformatik çağını anlama güçlüğünü hatırlatır. Bilgisizliğin farkına varma anı ve onu yenme arzusunun sancılarını çekme sürecidir. Enformatik çağın akışkan bir nesnesi haline gelen ve sürekli sanal bellek transferine maruz kalan günümüz insanının, benzeşen, tek tipleşen ve sezgilerini kullanma yetisini rafa kaldıran, soyuttan somuta, somuttan soyuta gidiş geliş anlarının suretidir. Hep bir sarhoşluk anının rahatlığında oluşan yaşam algısı ve maruz kalınan başka gerçek baskısından kurtulma anında yapılan bir sorgulama, nesne ile öznenin yani “şey”lerle zihnin konuşma anıdır.

“fasa fiso” “Değeri ve önemi olmayan şey ya da boş laf”, “gereksiz”, “değersiz”, “yalan anlamına da gelen söz” gibi anlamlara gelirken; bu sergide tanım olarak yöneltildiği her durumu yok sayan, anlamsızlaştıran sakıncalı anlamı sahiplenilerek, üzerine söylenceler üretilen temel bir kavram haline getirilmiştir. Bu sergide kullanılan, Nihilist bir protestoyu yansıtan söylemi ile, günümüz değerler silsilesine eleştirel bir sabotaj başlatır. Değişken durumlar arasında bir ilişki zemini oluşturabilecek bir kavram olarak ortaya konulmuştur. İtici bir kuvvet mantığıyla, bir şeylerin özelliklerini, niteliklerini, mekânsal ilişkilerini etkileyen faaliyetler oluşturarak, karşı bir eylem bilinci ile hareket etme tavrına vurgu yapar.



AA  17.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.