Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

Avrupa Konseyi Sinema Ödülü'ne Filistinli Scandar Copti ve İsrailli Yaron Shani'nin yönettiği ''Ajami'' layık bulundu.

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Avrupa Konseyi Sinema Ödülü’ne Filistinli Scandar Copti ve İsrailli Yaron Shani’nin yönettiği ’’Ajami’’ layık bulundu.

Festivalin kapanış galası ve ödül töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Gecede, ’’Sinemada İnsan Hakları’’ yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü FACE’e, Filistinli Scandar Copti ve İsrailli Yaron Shani’nin yönettiği ’’Ajami’’ layık görülürken, ’’Jüri Özel Ödülü’’, ’’The Day God Walked Away’’ (Tanrının Gittigi Gün) adlı filme verildi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio, gecede yaptığı konuşmada, filmlerin dünyayı değiştiremeyeceğini, ancak filmler sayesinde insanların düşünceyle dolduğunu belirterek, ’’Filmler bizi düşünceye sevk eder ve dünyayı değiştirmek için bizi harekete geçirir’’ dedi.

Bu yıldan itibaren Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle verilmeye başlanan ’’Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü’’, Belçikalı yönetmen Felix van Groeningen’in ’’Şeylerin Boktanlığı’’ adlı filmine verildi.

’’Jüri Özel Ödülü’’ne ise Stephane Brize’nin ’’Matmazel Chambon’’ adlı filmindeki rolüyle Sandrine Kiberlain layık görülürken, ’’Altın Lale Yılın En İyi Türk Filmi’’ ödülünü de Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın ’’Vavien’’ adlı filmi kazandı.

’’Altın Lale Yılın En İyi Yönetmen’’ ödülü, ’’Min Dit’’ (Ben Gördüm) filminin yönetmeni Miraz Bezar’a verilirken, ’’En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülü ’’Min Dit’’ filmindeki rolüyle Şenay Orak’a, ’’En İyi Erkek Oyuncu’’ ödülü ise ’’Beş Şehir’’ filmindeki rolüyle Tansu Biçer’e takdim edildi.

’’En İyi Senaryo’’ ödülü ’’Vavien’’’ filmiyle Engin Günaydın’a verilirken, ’’En İyi Görüntü Yönetmeni’’ ödülüne ’’Bal’’ filmiyle Barış Özbiçer layık görüldü.

"En İyi Müzik’’ ödülünü ’’Min Dit’’ filmiyle Mustafa Biber kazanırken, Semih Kaplanoğlu’nun ’’Bal’’ filmi ’’Jüri Özel Ödülü’’ne değer bulundu.

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI ödülleri ise uluslararası yarışmada Stephane Brize’nin ’’Matmazel Chambon’’, ulusal yarışmada Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın ’’Vavien’’ adlı filmine, Radikal Gazetesi tarafından verilen ’’Halk Ödülü’’ de uluslararası yarışmada Xavier Dolan’ın ’’Annemi Öldürdüm’’ adlı filmine, ulusal yarışmada ise Semih Kaplanoğlu’nun ’’Bal’’ filmine verildi.


AA  19.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.