Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

POPÜLER KÜLTÜRE BAŞ KALDIRDILAR…

Hayatın nihai sorularını düşündürmeye iten eserler sahneleyen Tiyatro 6 Unsur'un ilk prodüksiyonu "Kohelet" Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.

İsmini Aristoteles’in bir tragedyanın sahip olması gerektiğine inandığı altı unsurdan alan ‘Tiyatro 6 Unsur’, 24 Nisan ve 5 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kohelet” adlı oyununu saat 20:30'da tiyatroseverlerle buluşturacak.

Ziya Meral'in yazdığı, Çetin Akcan'ın yönetip oynadığı oyunda ayrıca; İlter Akçebe, Melih Ekener ve Emel Alnady sahne alıyor.

Anadolu ve Avrupa turnesinin ardından 2010-2011 tiyatro sezonunda tekrar İstanbul’da izleyicisi ile buluşan Kohelet’in özeti şöyle:
"Profesör Doktor Ahmet YILDIRIM dünyaca tanınan bir düşünür ve yazardır. İstanbul’da saygın bir üniversitede edebiyat ve felsefe dersleri vermekte, bir gazetede köşe yazarlığı yapmakta ve her hafta kendi televizyon programında güncel konuları irdelemektedir. Yeni yazdığı bir kitap için araştırma yaparken, Kral Süleyman tarafından M.Ö.1400’lü yıllarda yazıldığına inanılan “Kohelet” adlı bir kitap ile karşılaşır. Kral Süleyman, binlerce yıl önce Ahmet’in hislerini İfade etmiş ve tüm ihtişamının içinde ‘boşların boşu, her şey boş, bomboş!’ diye ilan etmiştir.

Ahmet’in eşi Sevgi’de sessiz sessiz acı çekmektedir ve artan bir şekilde Ahmet’in artık onu sevmediğine inanmakta, tüm gelecek ümitlerini yitirmeye başlamaktadır. Tutkulu bir aşkla başlayan ve git gide soğuyan evlilikleri ve sessizleşen evleri, Sevgi’nin bir sanat kursunda tanıştığı alımlı Şirin ve kendisini yoktan var etmiş zengin bir iş adamı olan eşi Alp’in onları ziyarete gelmeleri ile sarsılır. Durmadan çalan telefonlar şok suçlamalara ve tartışmalara yol açar. Ahmet ve Sevgi en korktukları acıları ile yüzleşmek zorunda kalır ve etraflarını saran karanlığın en derinlerinde güçlü bir ışık kaynağı bulurlar.

Kohelet, Ahmet ve Sevgi’nin bir birlerine olan sevgilerini yeniden keşfetmeleri sürecinde izleyiciyi kendi kalplerinde sessiz sessiz yatan, sormaktan bile korktukları sorularla yüzleşmeye iter. Bir yazarın sorduğu gibi, “İnsan yaşamı nedir? Sonsuzluğun kalp atışında bir çarpıntı mı? Doğumla başlayan ve ölümle biten bir çığlık mı? Ne sevincin, ne sevginin, ne ışığın, ne barışın ne de bir kesinliğin olduğu misafirperverlikten uzak bir kıyıda geçen kısa ve fırtınalı bir yolculuk mu? Ya da.. Yoksa, bunun ötesinde bir şey mi?”

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye www.tiyatro6unsur.com adresinden ulaşabilirsiniz.


Radikal  20.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.