Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

6 YENİ FİLM GÖSTERİMDE

Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Nejat İşler, Erkan Can ile Şevval Sam'ın başrolünde oynadığı 'Siyah Beyaz', Oscar ödüllü gerilim ve romantizmi harmanlayan 'Gözlerindeki Sır', 3 boyutlu animasyon 'Ejderhanı Nasıl Eğitirsin' ve Jennifer Aniston'un başrolünde olduğu 'Ödül Peşinde' haftanın öne çıkanları...

SİYAH BEYAZ
Ahmet Boyacıoğlu'nun yönettiği ve Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Nejat İşler, Erkan Can ile Şevval Sam'ın oynadığı ''Siyah Beyaz'', dostluk, duyarlılık üzerine bir film.

50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine düşündüren filmde, fırtınalı bir hayat yaşamış, ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış bir ressam, kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sakin bir yaşam sürmeye çalışan bir avukat, mesleğini yapmaktan sıkılmış, karısı tarafından terk edilmiş bir doktor, hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir yaşam tarzı haline getirmiş bir iş kadını, ''Siyah Beyaz'' adlı barda bir araya geliyor.

GÖZLERİNDEKİ SIR
Juan Jose Campanella'nın yönettiği ve Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago ile Javier Godino'nun oynadığı ''Gözlerindeki Sır/El Secreto De Sus Ojos-The Secret In Their Eyes'', emekli bir müfettişin eski bir davayı tekrar araştırmaya başlamasıyla gelişen olayları anlatıyor.

Gizem, gerilim ve romantizmi harmanlayan kurgusuyla 30'un üzerinde ödül toplayan ve son olarak En İyi Yabancı Film Oscar'ını alan filmin konusu özetle şöyle:
''Görevinden yeni emekli olan sorgu müfettişi Benjamin, mazisi 25 yıl önceye dayanan bir tecavüz-cinayet vakasının romanını yazmaya karar verir. Kısa bir süre sonra cinayetin acı dolu hatırası üzerine düşünmek, Esposito'nun güncel yaşamının detaylarını aydınlatmaya başlar ve onu, duygularına ayna tutarak saplantılı bir aşkın ördüğü ağ ile yüzleşmeye zorlar.''

KAPIMDAKİ CASUS
Brian Levant'ın yönettiği ve Jackie Chan, Amber Valletta, Madeline Carroll ile Will Shadley'in oynadığı ''Kapımdaki Casus/The Spy Next Door'', bir casus ile üç çocuklu bir kadın arasındaki yakınlaşmayı komik bir dille aktarıyor.

Jackie Chan'in aksiyon sahneleriyle renklenen filmin konusu özetle şöyle:
''Bob, Poldark adındaki bir suçluyu yakalamak için CIA ile iş birliği yapan Çinli bir casustur ve üç çocuklu bekar komşusu Gillian ile flört etmektedir. Poldark'ı yakaladıktan sonra emekli olan Bob, Gillian ile yeni bir hayat kurmak istemekte, ancak Gillian'ın çocukları ona yakınlık duymamaktadır. Bu arada Poldark bir şekilde hapisten kaçmayı başarır.''

ÖDÜL PEŞİNDE
Andy Tennat'ın yönettiği ve Jennifer Aniston, Gerard Butler, Christine Baranski ile Natalie Morales'nin oynadığı ''Ödül Peşinde/The Bounty Hunter'' eski karı kocanın yeniden alevlenin ilişkilerini komedi unsurlarıyla anlatıyor.

Romantik komedi sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat olan filmin konusu şöyle:
''Ödül avcısı Milo Boyd, bir cinayetin sanığı olarak aranmakta olan eski eşinin peşine düştüğünde, hayalindeki işi bulduğunu düşünmektedir. Eski eşini yakalayıp adalete teslim etmek istediğinde ise bir cinayeti örtbas etme işine bulaştıklarını fark ederler. Zamanında, birlikte yaşamanın çok zor olduğunu düşünen ikili, hayatta kalmak için kaçmanın daha zor olduğunu fark edeceklerdir.''

EJDERHANI NASIL EĞİTİRSİN
Dean DeBlois ile Chris Sanders'in yönettiği ve Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera ile Craig Ferguson'un seslendirdiği animasyon film ''Ejderhanı Nasıl Eğitirsin/How to Train Your Dragon'' haftanın tek animasyon filmi olarak öne çıkıyor.

Çocuklar kadar yetişkinlere de hitap eden filmin konusu şöyle:
''İri yapılı Vikingler ile vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçen aksiyon komedi filmde, ejderha öldürmenin kahramanlıkla bir tutulduğu kabile geleneğine pek uygun olmayan genç Vikingli Hıçkıdık'ın hikayesi anlatılıyor. Onun ve Vikingli arkadaşlarının dünyaya farklı bir açıdan bakmalarını sağlayan bir ejderhayla karşılaştığında, Hıçkıdık'ın dünyası alt üst oluyor.''

HALLOWEEN II
Rob Zombie'nin yönettiği ve senaryosunu yazdığı, Sheri Moon Zombie Chase Wright Vanek,Danielle Harris Tyler Mane, Malcolm McDowell, Scout Taylor ve Brad Dourif'ın rol aldığı ''H II: Katliam/Halloween II'', korku filmi sevenlere hitap ediyor.

Gerilim ve korku sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken filmin konusu özetle şöyle:
''Michael Myers, yıllar sonra akıl hastanesinden kaçıp küçük kız kardeşi Laurie'yi bulmak için eve dönüp başarısızlığa uğramasının ardından amacına ulaşmak için bir kez daha katliamlarına devam eder. Abisinin saldırısının ardından Şerif Brackett tarafından bulunan Laurie, vakit kaybetmeden hastaneye götürülür. Aynı şekilde Michael'ın elinden kurtulmayı başaran Annie Brackett ve Dr. Loomis de aynı hastanede tedavi altına alınır. Bu sırada başka bir ambulansta olan Michael kendine gelir ve kaçar. Hastanedeki Laurie ve diğerlerini bir sürpriz beklemektedir. Michael, hastanededir ve kardeşine ulaşana kadar önüne gelen herkesi öldürmekten çekinmeyecektir.''


Sanatsal Haber  23.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.