Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AVATAR’DAN SATIŞ REKORU

James Cameron'un Oscar ödüllü başyapıtı Avatar'ın DVD ve Blue-Ray satış rakamı ilk günde 4 milyona ulaşarak sinema sektöründe yeni bir rekor kırıldı.

LOS ANGELES- 22 Nisan’da tüm dünyada satışa çıkarılan film ABD’deki 1 milyon 800 bin Blue-Ray satışıyla, Batman Dark Night’ın 600 binlik ilk gün satış rekorunu altüst etti.

James Cameron, Los Angeles West Hollywood’da filmin satışa çıkışını değerlendirmek amacıyla katıldığı basın toplantısında, ABD’de geleneksel olarak ilk kez Salı günleri piyasaya çıkartılan filmlerin aksine Avatar’ın "Dünya Günü" olarak kutlanan 22 Nisan Perşembe günü evlerdeki yerini aldığını altını çizerek filmin DVD ve Blu-Ray ürünleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Cameron, diğer Hollywood yapımı DVD ve Blue-Ray disklerin aksine Avatar’da film ekstraları, sahne arkası görüntüleri ve fotoğraf galerisi seçeneklerine özellikle yer verilmeyerek disk üzerindeki tüm alanın daha yüksek görüntü ve ses kalitesi iletmek amacıyla kullanıldığını belirtti.

Filmin 3D kopyasının bir sene daha piyasaya çıkartılmayacağını belirten Cameron, "DVD hazırlandıktan sonra normal kalitede bir Blue-Ray görüntünün yaratılması 2 hafta sürüyor. Biz ise daha üstün bir ses ve görüntü kalitesi yaratmak için bu ince çalışmayı 6 haftaya çıkardık. Evlerde kullanılan TV tekonolojilerinin gelişmesiyle beraber aynı titizliği 3D CD’lerde de göstererek Avatar’ı izleyicilerle buluşturacağız" dedi.

MEKSİKA’DA DVD’LERİ TAŞIYAN KAMYON SOYULDU
Satışa çıkarıldığı gün Avatar hayranlarının elektronik mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğu gözlenirken Blue-Ray oynatıcıların satış rakamında da Avatar filminin piyasaya çıkmasıyla artış yaşandığı belirtildi. Tüm dünyada Avatar çılgınlığı hızla devam ederken, Meksika’da filmin DVD’lerini taşıyan bir kamyonun gasp edilerek 54 bin dolar değerinde 3 bin 400 adet Avatar DVD’sinin çalındığı açıklandı.


AA  25.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.