Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALMAN MODERN DANS TİYATROSU TÜRKİYE'DE

Alman Modern Dans Tiyatrosu, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gösteri sunacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ankara Goethe Enstitüsü’nün işbirliği ve Devlet Tiyatrolarının ev sahipliğinde Alman Modern Dans Tiyatrosu, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gösteri sunacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında 5 temsil verecek olan dans tiyatrosu grubu, ilk gösterisini 30 Nisanda Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Sahnesi’nde yapacak.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sahnesinde 3 Mayısta sanatseverlerle buluşacak olan grup, Erzurum’da 6 Mayıs, Trabzon’da 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali kapsamında 9 Mayısta, Ankara Devlet Tiyatrosu Akün sahnesinde 11 Mayısta izlenebilecek.

2009 yılında vefat eden ünlü Alman koreograf ve dansçı Pina Bausch’un da eğitim gördüğü Essen’deki Folkwang Dans Okulu’nda bir araya gelen Kanadalı, İtalyan, Yunanlı ve Kübalı dansçılardan oluşan Modern Dans Tiyatrosu’nda, Samir Akika (Cezayir/Fransa), Dawna Dryhorub (Kanada), Gabrio Gabrielli (İtalya), Julio Cesar İglesias (Küba), Ardit Gjikaj, Lotte Rudhart (Almanya) ve Cristian Zacharas (Yunanistan) dansçı olarak görev alırken, teknik yönetim ve ışık Edgar Stahl, ses Florian Spiegel-Schmidt’e ait. Sanat danışmanı ise Alexandre Morales.

Bu özel gösteriyi izlemek isteyen sanatseverler biletleri Devlet Tiyatroları gişelerinden ve www.mybilet.com dan alabilecek.


AA  27.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.