Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BARIŞ MANÇO MODA…

Barış Manço'nun Moda'daki evi, 9 Haziran'da müze olarak ziyaretçilere açılacak.

Sanatçı Barış Manço’nun, Kadıköy Belediyesi tarafından müze konsepti ile yeniden düzenlenen Moda’daki evi, 9 Haziran’da açılacak.

Kadıköy Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Şubat 1999 tarihinde vefat eden sevilen sanatçı Barış Manço’nun, Moda Kamil Paşa Sokak’ta bulunan köşkünü Halk Bankasından kiralayan Kadıköy Belediyesi, yaklaşık iki yıldır devam eden çalışmalarını tamamladı.

Manço’nun bestelerini yaptığı piyanosu, yurt dışından aldığı cam objeleri ve sanatçının ailesinin verdiği özel eşyaları, resim ve aksesuarlarıyla yeniden düzenlenen köşkün resmi açılışı, ailesinin isteği üzerine, halen askerde bulunan oğlu Doğukan Manço’nun da katılacağı törenle 9 Haziran’da yapılacak.

Sanatçının şarkılarının bulunduğu plak şeklinde masalar, ’’Adam Olacak Çocuk Köşesi’’, koltuğunda oturan ’’Süper Babaanne’’, bahçesinde ’’domates-biber-patlıcan’’ ve ’’Arkadaşım Eşek’’ heykellerinin bulunduğu ’’Barış Manço Evi’’, Türkiye’nin ilk oyuncak müzesini açan Sanatçı Sunay Akın’ın danışmanlığında müze anlayışıyla düzenlendi.

Duvarlarında ve yerlerde Manço’nun şarkılarının notalarının bulunduğu köşkün merdivenleri de piyano tuşları olarak tasarlandı. Manço’nun giysileri, takıları ve diğer eşyalarının birebir sergilendiği evin odalarında ise sadece Barış Manço şarkıları çalınıyor.

Köşkün, açılış öncesi basın tanıtımı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından bugün yapıldı.


Sanatsal Haber  30.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.