Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

HONG KONG’A TÜRK SİNEMASI ÇIKARMASI

14-17 Mayıs arasında düzenlenecek olan Hong Kong Türk Filmleri Festivali kapsamında 10 Türk filmi gösterilecek.

İzmir Sinema Derneği’nce düzenlenen "Hong Kong Türk Filmleri Festivali" kapsamında 14-17 Mayıs’ta 10 Türk filmi, ünlü yönetmen ve oyuncular, Hong Konglu sinemaseverlerle buluşacak.

İzmir Sinema Derneği ve Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, festivalin Türk yönetmen ve oyuncularla Hong Kong’daki basın, izleyici ve sinemacıları buluşturmayı amaçladığını kaydetti.

Hong Kong’un kültürel etkinlikler bakımından çok yoğun olduğunu, 7 milyon nüfuslu kentteki sinema festivalinin 500 bin seyirciye ulaştığını ifade eden Kırmızıgül, "Bu seyirciden bir şekilde pay alabiliriz. Festivalin Türk sinemasının Uzak Doğu’da fark edilmesi bakımından önemli bir adım olacağını düşünüyoruz" dedi.

10 Film Gösterilecek
Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği ve Hong Kong Başkonsolosluğu’nun desteğiyle düzenlenen festival kapsamında şu filmler gösterilecek:
"Üç Maymun", "Beynelmilel", "Yaşamın Kıyısında", "Issız Adam", "Devrim Arabaları", "Küçük Kıyamet", "Vizontele Tuuba", "Mutluluk", "Güneşi Gördüm" ve "Korkuyorum Anne"

Kimler Gidiyor?
Hong Kong’a gidecek kafilede ise Sinan Çetin, Abdullah Oğuz, Hatice Arslan, Ali Düşenkalkar, Talat Bulut, Cezmi Baskın, Ebru Akel’in de aralarında bulunduğu yönetmen ve oyuncular yer alacak.

Her gösterimden önce İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri, Türk Hava Yolları, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan İzmir konulu 3 tanıtım filmi de gösterilecek.

Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, festivalin bilet satışlarının çok iyi olduğunu söyledi.


AA  4.05.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.