Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL ‘ŞİİR’LE BULUŞTU

Bu yılki ana teması "İrlanda Şiiri ve Edebiyatı" olan "3. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali" başladı. Festivale 24'ü yabancı 48 şair katılıyor.

Dünyadan ve Türkiye’den önemli şairleri İstanbul’da buluşturan ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı (AKB) tarafından desteklenen "3. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali" başladı.

Nevzat Bayhan: "İstanbul ’Şiir Başkenti’dir"
Bu yılki ana teması "İrlanda Şiiri ve Edebiyatı" olan festivalin Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki açılışında konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, İstanbul’un sadece kültür ve medeniyetler başkenti değil, aynı zamanda "şiir başkenti" olduğunu söyledi.

İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Tom Russell de "İrlanda’nın festivalde tema ülke olması bizim için çok sevindirici bir durum" dedi.

Yılmaz Kurt: "İstanbul Hala İlham Veren Bir Şehir"
İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt da festivalin daha üç yaşında olduğunu ve İstanbul’a çok yakıştığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"İstanbul hala ilham veren bir şehir ve herkesin bu şehirden alacağı ilhamı var. Bunun karşılığında da bu şehre yükümlülüklerimiz var. İşte bu festivalin, aslında bizlerin yani şiire, edebiyata ilgisi olan, bunun toplumsal hayatta terbiye edici rolüne inanan insanlar olarak, uluslararası boyutuyla da yapılmasına, bu şehrin tanınmasına, sahip çıkılmasına ve bu şehirde yaşayan insanların aidiyet duygularını hissetmelerine ciddi katkıları olacağına inanıyorum.’’

Doğan Hızlan: "İstanbul Hakkında En Çok Şiir Yazılan Bir Şehir"
Festival Onursal Başkanı Doğan Hızlan ise İstanbul’un, hakkında en çok şiir yazılan şehir olduğuna işaret ederek, Türk şiirlerinin geleneklerden geldiğini ve festivalde yabancı şairlerle Türk şairlerin birbirlerini tanıyarak çok özgün şiirler ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

Şairler Şiirlerini Okudu
Konuşmaların ardından Vedat Türkali "İstanbul", Melisa Gürpınar, "Hayata Dair" ve "Büyümek", Hüseyin Avni Dede ise "Tek Şekerli Çınaraltı"’ ve "Busesiyle Kaybolan Derviş Sesiyle" adlı şiirlerini okudu.

Gecede sanatçı Zuhal Olcay da bir konser verdi.

Festivale Katılan Şairler
24’ü yabancı 48 şairin buluşacağı festivale, İrlanda’dan Nuala Ni Dhomhnaill, Eilean Ni Chuilleanain, Alan Jude Moore, Macdara Woods, Polonya’dan Adam Zagajewski, İspanya’dan Carles Torner, İngiltere’den David Harsent, Bosna Hersek’ten Ferida Durakovic, Suriye’den Hussein Habasch, Lübnan’dan Joumana Haddad, Letonya’dan Mara Zalite, İtalya’dan Marica Larocchi, Almanya’dan Michael Krüger ile Volker Braun, Finlandiya’dan Ritta Cankoçak, Güney Afrika’dan Shabbir Banoobhai, Sudan’dan Tarek Eltayep, Hollanda’dan Thomas Möhlmann, Avusturya’dan Udo Kawasser ve Azerbaycan’dan Xanamir Telmanov ile Türk şairler Abdülkadir Budak, Bejan Matur, Betül Dünder, Cevdet Karal, Cumali Ünaldı, Çiğdem Sezer, Deniz Durukan, Didem Madak, Ertan Yılmaz, Hasip Bingöl, Hayriye Ünal, İhsan Deniz, Küçük İskender, Mehmet Can Doğan, Mehmet Taner, Murat Menteş, Salih Bolat, Seyhan Erözçelik, Sina Akyol ve Tuğrul Tanyol katılıyor.

"İstanbul Şairleri"
"İstanbul Şairleri" kapsamında ise Vedat Türkali, Turan Oflazoğlu, Melisa Gürpınar ve Hüseyin Avni Dede ile ABD’den Christopher Middleton, İspanya’dan Luis Alberto Cuenca, Yunanistan’dan Vasiliki Papageorgiu ve Fransa’dan Marc Deleuze yer alıyor.


AA  12.05.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.