Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DALİ’ NİN TABLOLARI SATIŞTA


Artium Güz Müzayedesi’nde Türk ressamlarına ait 300 adet önemli tablo satışa sunulacak. Müzayedenin bir de sürprizi var: Sabancı Müzesi’nde sergisi olan sürrealist ressam Salvador Dali’ye ait olan 12 adet tablo.
Artium Sanat Evi’nin geleneksel Güz Müzayedesi 16 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Ortaköy Feriye Lokantası’nda gerçekleştirilecek. Sanatseverlerin ilgiyle beklediği müzayedede 300 civarında eser açık artırmaya girecek. Müzayedede Dali’nin dışında müzayedede açık artırmaya sunulacak diğer gözde koleksiyon, Türk ressamlarına ait 70 adet nü (çıplak) tablo olacak. Müzayedenin diğer ilgi çekici tabloları ise Halil Dikmen ve Eren-Bedri Rahmi Eyüboğlu Koleksiyonu’ndan değerli eserler… Paris Ekolü olarak adlandırılan ve en hızlı değer kazanan Fikret Mualla, Avni Arbaş, Mübin Orhon, Selim Turan ve Hakkı Anlı tabloları da sanatseverlere sunulacak.
Güz müzayedesinin en değerli parçaları 12 adet Salvador Dali tablosu olacak. Karton üzerine renkli gravür baskı tabloların açılış bedeli 6 bin Euro olarak belirlendi. Dali tablolarının tümü uluslar arası resim otoritesi J.P. Schneider imzalı sertifika ile açık artırmaya giriyor. Ayrıca Dali’ye ait 15 adet Limoges porselen tabak açık artırmaya girmeden satışa sunulacak.

Nuri İyem, Cemal Tollu, Leyla Gamsız, Avni Arbaş, Komet, Zeki Faik İzer, Hikmet Onat imzalı 70 adet ünlü Türk ressamının çok özel Nü tabloları ise müzayedenin bir başka gözdesi. Nü tablolar açık artırmaya çıkarken, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun içinde kendi portresinin de çift yüzlü dev Nü tablosu da teklif usulü satışa çıkacak.

Türk ressamlarından Halil Dikmen’e ait önemli bir koleksiyonun da sanatseverlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. 1994 Yapı Kredi Sanat Galerisi tarafından basılan Halil Dikmen Kataloğu’nda bulunan tüm eserler ilk kez görücüye çıkacak.

Büyük şair Ahmet Hamdi Tanpınar’ın 1946 yılında “Bedri bugünkü resmimizin en güzel manzaralarından biridir. Onu ihmal etmek bir tarafımızı noksan tanımaktır. Yarın ise gururlarımızdan biri olacaktır” diye tanımladığı Bedri Rahmi Eyüboğlu ve eşi ressam Eren Eyüboğlu’nun aile koleksiyonuna ait eserleri müzayedede geniş yer tutacak.

Müzayedede satışa sunulacak eserler 6 Kasım Perşembe gününden itibaren Şakayık Aralığı Sok. No:9 Teşvikiye adresindeki Artium Sanat Evi’nde tüm sanatseverler tarafından görülebilir.


Sanatsal Haber  7.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.