<..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA JOHN MALKOVICH RÜZGARI

17.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, beyazperdenin ünlü oyuncusu Malkovich'in başrolünü oynadığı "Şeytani Komedya" sahnelendi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca bu yıl 17’ncisi düzenlenen "Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali" kapsamında, beyazperdenin ünlü karakter oyuncusu, yapımcı ve yönetmen John Malkovich’in baş rolünü oynadığı "Şeytani Komedya" oyunu sahnelendi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen oyun öncesi gazetecilerle bir araya gelen ünlü oyuncu Malkovich, "Şeytani Komedya"nın doğru, eksiksiz, yenilikçi ve özgün bir metin olduğunu söyledi.

Avusturyalı yazar, şair ve gazeteci Jack Unterweger’in hayatını anlatan oyunun, Unterweger’i çok iyi bir şekilde yansıttığını dile getiren Malkovich, "Bu nedenle ben de oyunda bir rol almak istedim. Tabii ki burada Barok müziğin kullanılışı, harika orkestra, iki muhteşem soprano, söylenen aryalar gerçekten çok güzel. Bu nedenle bence eşsiz, daha önce yapılmamış bir yapıt ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Daha sonra "Şeytani Komedya" adlı tiyatro oyunu, sanat camiasından çok sayıda davetlinin katılımıyla sahnelendi.

Oyun Avrupa’da Büyük Ses Getirdi
Avrupa sahnelerinde büyük ses getiren "Şeytani Komedya" oyununun sahnelenmesi Enerjisa sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Festivalin bu yıl en çok ses getirecek etkinliklerinden biri olduğu belirtilen oyunda, Viyana Akademi Orkestrası, Vivaldi, Handel, Gluck, Haydn ve Mozart’ın eserlerini sopranolar Aleksandra Zamojska ve Louise Fribo seslendirdi.

Avusturyalı yazar, şair ve gazeteci Jack Unterweger’in gerçek hikayesinin çarpıcı bir şekilde sahnelendiği oyunda Malkovich, 1974’te tutuklanarak hapse giren, yıllar sonra ruh sağlığına kavuştuğu gözlemlenerek serbest bırakılan, özgürlüğüne kavuştuktan sonra yazılarıyla şöhreti yakalayan, ancak hayat kadını cinayetlerinden vazgeçmeyerek hüküm giyen ve sonra intihar eden Unterweger’i canlandırıyor.


AA  15.05.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.