Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CANNES’DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Bu yıl 18 filmin yarıştığı festivalde, 'Biutiful', 'Turne' ve 'Wall Street: Para Hiç Uyumaz', Altın Palmiyenin en güçlü adayları...

Sinema dünyasının kalbi Fransa’nın Cannes kentinde atıyor.

Dünyanın en önemli sinema buluşması sayılan festival, yine beyaz perdenin ünlü simalarıyla yıldızlar geçidine sahne oluyor.

Bu yıl 63’üncüsü yapılan festivalde, büyük ödül için 18 film yarışıyor.

Yarışma jürisinin başkanlığını Amerikalı Tim Burton yapıyor.

Türkiye’den, bu yıl uzun metrajlı film katılmıyor.

Yönetmenliğini Koray Çalışkan’ın yaptığı ’’Esma’’ isimli film, Kısa Filmler bölümünde yer alıyor.

Türkiye’den en son iki yıl önce, üçüncü kez ödül alarak bir rekora da imza atan Nuri Bilge Ceylan, "Üç Maymun" filmiyle, en iyi yönetmen ödülünü almıştı.

İlk kez meraklılarının 8 ayrı dilde internette izleyebildiği festivalde "Altın Palmiye" için favoriler belirginleşiyor.

Bunlardan biri Oscar ödüllü aktör Javier Bardem’in başrolünü oynadığı ve Meksikalı Gonzales Inarritu’nun yönettiği ’Biutiful’.

Film göçmen işçilerin yaşamına ışık tutarken, kanuna aykırı işler yüzünden başı polisle derde giren bir adamın hikayesini anlatıyor.

Fransız aktör ve yönetmen Mathieu Amalric, yazar Colette’in anılarından esinlenerek bir grup tiyatro striptizcisini anlattığı filmi "Turne" ile Altın Palmiye’yi hedefliyor.

Fransız yönetmen Rachid Bouchareb, Cezayir adına yarışan filmi "Kanun Dışı" ile Cezayir müdahalesinde Fransa’nın acımasızlığını gözler önüne seriyor.

Fransa’da bile filme karşı tepkiler oluşurken, İtalya’dan daha yüksek düzeyde bir protesto geldi.

İtalya, Başbakan Silvio Berlusconi iktidarının yolsuzluklarını eleştiren belgesel "Draquila" filmine yer verildiği için katılmıyor.

"Titreyen İtalya" filmi 2009’da 308 kişinin öldüğü şiddetli bir deprem yaşayan Aquila şehrinin afet sonrasındaki durumundan yola çıkarak iktidardaki isimlerin kentin yeniden inşası projesine el koymaları üzerine eğiliyor.

Oliver Stone’nun Michael Douglas’lı "Wall Street: Para Hiç Uyumaz" filmi ise 2008’de başlayan küresel ekonomik krizin küçük bir anatomisi olarak görülüyor.

Önceki yıllarda festival döneminde boş yer bulmanın neredeyse imkânsız olduğu, otel fiyatlarının arttığı Cannes’da bu yıl ekonomik krizin etkisiyle bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

Cannes’da perde 23 Mayıs’ta kapanacak.


AA  21.05.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.