Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

8. CHICAGO TÜRK FESTİVALİ BAŞLADI

Türk ve Amerikalılar'ın yoğun ilgisiyle başlayan Chicago Türk Festivali 26 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek.

ABD’nin Chicago kentinde bu yıl sekizincisi düzenlenen Türk festivali, Türk ve Amerikalılar’ın yoğun ilgisiyle başladı.

Chicago ve çevre şehirlerden gelen 50’den fazla gönüllünün el ele vermesiyle şehir merkezindeki Daley Plaza’da düzenlenen festivalde, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Kenan İpek, Kore Savaşı gazileriyle beraber alandaki göndere Türk Bayrağı çekti.

Bölgedeki Türklerin yanı sıra Amerikalılar’ın büyük ilgi gösterdiği festivalde, Türkiye’den katılan TUANA halk oyunları grubu gösteri sundu, aralarında Türk müzisyenlerin de bulunduğu Festival Orkestrası ile Lama Jamal grubu ve Minnesota Üniversitesi Caz Grubu müzik ziyafeti yaşattı.

Konuk Şehir Diyarbakır
Festivalin bu yılki konuk şehri Diyarbakır oldu. Diyarbakır Valiliği’nin zengin el sanatları sergisiyle göz kamaştırdığı festivalde, Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı defile de ilgiyle izlendi.

Diyarbakır’ın sembolü haline gelen ipek poşinin dokuma tezgahının kurulduğu festivalde Amerikalılar poşinin dokunuşuna yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde ayrıca, leziz Türk yemeklerinden tatmak isteyen konuklar, üç restoranın önünde uzun kuyruklar oluştururken, Türk kadınları tarafından pişirilen Türk kahveleriyle su böreği ve baklavalar festivalin gözdesi oldu.

Türkiye’den gelen el sanatları ustaları da çini, telkari, hat, lületaşı ve ebru gibi dallardaki el emeği göz nuru eserlerini tanıttı.

Çocukların da unutulmadığı festivalde, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu ile sihirbazlık gösterileri çocuk çadırında merakla izlendi.

Festival, 26 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek.


AA  24.05.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.