Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FOTOĞRAFÇILAR BEYŞEHİR’DE BULUŞUYOR

Beyşehir Belediyesi ve Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği'nın üçüncü kez düzenlediği fotoğrafçılar buluşması 18-20 Haziran tarihlerinde Beyşehir'de.

Türk fotoğrafçılarının buluşma noktası haline gelen Beyşehir’de, bu yılın hazırlıkları da tüm hızıyla ve heyecanıyla sürüyor. Türkiye’nin farklı yerlerinden ve farklı derneklerinden 500’ün üzerinde fotoğrafçının katılacağı buluşmanın bu yıl üçüncüsü düzenleniyor.

Etkinlik içinde yer alacak fotomaraton yarışması için sponsorların katkısı ile ödül sayısı artmaya başladı.

Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği üyelerinin geçen yıllarda kazandığı deneyimle, bu yıl da çoşku ile geçmesi beklenen etkinliğe katılacak olanların başvuruları ile oteller dolmaya başladı.

Ülkemizin farklı derneklerinden gelecek fotoğraf tutkunlarının büyük kısmı çadırlarda konaklayacaklar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yılda da Bursa, Adana, Ankara, Mersin, İstanbul, Nazilli, Yalova, Kahramanmaraş, Tarsus, Alanya, Antalya, Gaziantep, Denizli ve Eskişehir’de bulunan fotoğraf dernekleri, üyeleri ile topluca katılımda bulunacak.

Türk fotoğrafçılığının önemli adlarından Halil İbrahim Tutak, İsa Çelik, Halûk Uygur ve Osman Ermişler’in yanı sıra, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı da jüri üyesi olarak görev alacak.

Etkinliğin bu yılki söyleşi konuğu Merih Akoğul, "Günümüzde Türk Fotoğraf Sanatı" üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Ayrıca, etkinliğe katılan konuklar, bu yılın onur konukları olarak davet edilen Tansu Gürpınar, Necmettin Külahçı, Sıtkı Fırat, Sina Coşkun, Behiç Günalan ve Mehmet Dilci ile tanışarak, ustaların deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulacak.

Ayrıca, etkinliğe gelecek katılımcılar Türk fotoğraf sanatının önemli eğitmenlerinden, fotoğraf ustası Haluk Uygur’un yapacağı atölye çalışmasına ve Ankara Fotoğraf Sanatı Derneği - AFSAD Başkanı Gökhan Bulut’un düzenleyeceği soyut atölyesine katılarak çalışmalarına yeni ve farklı bir boyut katabilecek.

Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Reha Bilir, sponsorların da katkısı ile hazırlıklarını günler öncesinden tamamladıklarını ve konukların gelmesini beklediklerini bildirdi. Bu yılın, önceki yıllarda edindikleri deneyimlerle daha eğlenceli bir şekilde ve bir fotoğraf festivali havasında geçeceğine inandıklarını açıklayan Reha Bilir, bu etkinliğin, fotoğraf sanatının gelişmesine ve Beyşehir’in tanıtımına katkı sağladığına inandığını bildirdi.

Reha Bilir, bu yıl da, sponsorların katkıları ile hem ödül sayısının arttığını, hem de katılımcılara sağlanan tanıtım ürünlerinin sayısında artış olduğunu açıkladı.

Katılımcılar, av yasağının bitmesi ile göl üzerinde olacak balıkçıların, Beyşehir’in Eflatunpınar, Atlı Kaya, Eşrefoğlu Camii, Kale Kapısı, Bedesten, Eşrefoğlu Hamamı gibi tarihi yerlerinin, haşhaş tarlalarının, kamış depolarının, Leylekler Vadisinin, Çamlık Mağaralarının, muhteşem gün batımının fotoğraflarını çekerek yarışma şansı bulacak.

Selçuk Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu FO-TO’nun üyesi olan genç fotoğrafçılar da etkinlikte FOTOSEL üyeleri ile birlikte gönüllü olarak görev alacak.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği - FOTOSEL’in internet sitesi www.fotosel.org adresinden izlenebilir.


AA  15.06.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.