Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CINDY LAUPER, 57’SİNDE ALBÜMLE GERİ DÖNDÜ

Cyndi Lauper, 57 yaşında bir blues albümü kaydetti. 'Memphis Blues' çıktı.

Rengârenk saçları, yırtık pantolonu ve gülen gözleriyle 80’lerin pop ikonlarından biri olan Cyndi Lauper, 57. yaşını ‘Memphis Blues’ albümüyle kutluyor. ‘She Bop’, ‘Girls Just Want to Have Fun’ ve ‘Time After Time’ gibi kendi klasiklerini yaratan şarkıcı, bu kez blues şarkıları yorumluyor. İki gün önce, 22 Haziran’da çıkan ‘Memphis Blues’un kapak fotoğrafına bakarsanız, Lauper’ın çekiciliğini hâlâ koruduğunu göreceksiniz.

Uzun geçmişiyle blues’un, bir oyun hamuru gibi şekilden şekile girmesi çok normal; özünde oldukça sade enstrümanlarla beslenen ve ironi barındırmayan sözleriyle insanı tedavi eden melodiler, günümüzde alt kollarına ayrılacak kadar çeşitlendi. Memphis Blues o çeşitlerden sadece biri, gitar soloları ağırlık kazandığında ve sözlerde biraz esprili atışma sezdiğinizde bilin ki o memphis blues; hem gözyaşını hem de arzuyu barındırıyor özünde.

Cyndy Lauper’ın blues ihtiyacıysa tamamen aşktan. Müzisyenin müzikal hayatının 11. albümü olan ‘Memphis Blues’, tarzına ve ismine yakışır şekilde Memphis’de kaydedildi. Allen Toussaint, B.B. King, Jonny Lang ve Charlie Musselwhite gibi usta isimlerin yer aldığı albüm sıradan bir blues albümü değil, olamaz da, çünkü mikrofon başında hâlâ yüksek perdelere rahatlıkla ulaşabilen, çılgın ve neşeli bir ses, Cyndi Lauper var. Onun için blues, caz ve rock müziğin kökeni, dolayısıyla diğer müzik türlerini anlamak için bu deneyimi yaşamak gerektiğini söylüyor...

Kalp kırıklıklarına ilaç
Albümde 12 şarkı var, bu şarkılar blues müzik türünün a, b ve c harfleri, dinlerken sıkılmıyor hatta ritm tutmanın yanında sözleriyle eşlik ediyorsunuz. ‘Memphis Blues’ gitar soloları, şık piyano vuruşları ve fiyakalı harmonileriyle kalp kırıklarını iyileştirmeye geliyor. Lauper’ın bazen çocuk bazen olgun bir kadın sesi yaşadıklarını gururuna yenik düşmeden anlatıyor.

1984 yılına ait ‘She Bob’ ateşi, bu albümde ‘Early in the Morning’de gün yüzüne çıkıyor, ‘How Blue Can You Get’ onun gerçek bir müzisyen olduğunu tekrar akıllara kazırken aynı zamanda bitmek bilmek bilmeyen bekleyişlerin en iyi dostu ‘Time After Time’ın romantizmini hatırlatıyor.

Cyndi Lauper otuz yıl sonra renkli saçlarıyla, blues esintisiyle geçmişten geleceğe savruluyor.


Sanatsal Haber  24.06.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.