Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FESTİVAL YOĞUNLUĞU YURT SATHINA YAYILACAK

Festivaller İstanbul'un sınırlarını aşıp Ege sahillerine kadar ilerlemiş vaziyette. Önümüzdeki bir ay içinde Edremit'ten Bodrum'a kadar yurdun dört bir köşesinde rock ve klasik müzik meraklıları için festivaller var. Foça, Zeytinli, İzmir'deki Rock-A ve Gümüşlük festivalleri, tatilcileri de konsersiz bırakmıyor.

Rock Tatili için Foça
Rock Tatili, altıncı yılında. Türkiye’nin en büyük kamp konaklamalı rock festivali, rockseverlere beş gün boyuca Foça İngiliz Burnu’nda müzik, eğlence ve tatili bir arada yaşatacak. 28 Temmuz - 1 Ağustos arasında kesintisiz rock garantisi veren festivalde Türkiye’nin rock denince akla gelen pek çok ismi ve grubu sahneye çıkacak.

Kadronun şimdilik belirlenenleriyse: Acil Servis, Affliction, Art Niyet, Asena Özçetin feat Karakedi, Asfalt Dünya, Baba Zula, Atafalque, Cingi, Çilekeş, Demirhan Baylan, Duman, Erkin Koray, Hayko Cepkin, İhtiyaç Molası, Kaçak, Kurban, Luxus, Manga, Marsis, Moğollar, Ogün Sanlısoy ve Yüksek Sadakat. Poem Organizasyon’un düzenlediği festival kapılarını 27 Temmuz saat 16.00’da açacak. www.rocktatili.com

Klasik müziğin gümüş madeni
Bodrum’un eski balıkçı köyü, şimdinin klasik müzik merkezi Gümüşlük’ün beklenen festivali başlıyor. 7. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 24 Temmuz - 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gümüşlük’ün eski Rum kilisesi Eklisia’da düzenlenecek ve sanat danışmanlığını dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın yaptığı festivalin en önemli mimarlarından biri de piyanist Eren Levenoğlu.

Arjantinli piyano virtüözü Valentin Surif’in konseriyle başlayacak festivalin kapanışınıysa; Gülsin Onay, Burhan Öçal ve Eren Levendoğlu yapacak. Klasik müzik konulu seminerlerin de verileceği festivalde, 25 Temmuz - 10 Ağustos tarihlerinde piyano, 11 - 18 Ağustos tarihlerinde flüt, 13 - 22 Ağustos tarihlerinde keman, 20 - 29 Ağustos tarihlerinde de viyolonsel kursları düzenlenecek. www.gumuslukfestival.org

Zeytinli Rock Festivali
Rock’ın deniz, güneş ve kumla birleştiği Zeytinli Rock Festivali, bu yıl da hız kesmiyor. 4-8 Ağustos arasında yapılacak ve kalabalık sahne programıyla rock severleri bir hayli heyecanlandıran festivalin her geçen gün artması muhtemel grup ve sanatçıları: 110, Bulutsuzluk Özlemi, Deja-vu, Demir Demirkan, Direc-t, Dorian, Dört x Dört, Emre Aydın, Gece, Gizli Özne, Gökçe, Haluk Levent, Helldorado, İstanbul Arabesque Project, Kolpa, Kreş, MFÖ, Makine, Mirkelam-Kargo, Model, Murat Net, Pickpocket, Pin-up, Rashit ve Umut Kaya. Festivalin heyecanını iyice artıransa Soulfly. Sepultura’nın kurucusu Max Cavalera liderliğindeki Soulfly, yeni albümleri ‘Omen’in tanıtımı için çıktığı Avrupa turnesinde Zeytinli’ye de uğrayacak. Grup, festivalin son günü olan 8 Ağustos’ta sahnede olacak.

Kapılarını 3 Ağustos salı günü 12.00’de açacak festivalde günlük-kombine ve kamp-konaklama imkanı bulacak katılımcılar, bütün ihtiyaçlarını da festival alanındaki standlardan sağlayabilecek. Balıkesir’in Zeytinli/Dalyan sahilini beş gün boyunca rockla hareketlendirecek. Biletler günlük 15, kombine 45, kombine+kamp 50 lira. www.zeytinlirock.net

Gitarın klasikçileri bir arada
Bilkent Üniversitesi ve Klasik Gitar Derneği/Türkiye işbirliğiyle düzenlenen 4. Türkiye Klasik Gitar Buluşması, dün başladı. Yurtiçinden ve dışından gitaristleri bir araya getirecek buluşma; seminerler, ustalık dersleri, Türk gitar yapımcıları fuarı, açık havada verilecek ‘Bilkent Yaz Gecesi Konserleri’ gibi etkinliklerin yanı sıra Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘gitaristler arası spor oyunları’na da ev sahipliği yapıyor.

Barışa Rock’tan Rock-A’ya
Artık düzenlenmeyen Barışa Rock’ın kardeş festivali Rock-A, bu yıl dördüncü kez İzmir Özdere’de Rainbow Koyu’nda Egelileri ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin her bölgesinden Ahibba, Iya Waves, Hariçten Gazelciler, Bandista, Fuji Kureta, Teneke Trampet, Luxus gibi grubunun katılacağı festival 16-18 Temmuz tarihleri arasında. Katılımın ücretsiz olduğu festivalin teması ‘doğa’. ‘Çadırını, gitarını al gel’ çağrısını yineleyen Rock-A’da sadece rock müzik dinlenmeyecek tiyatro, fotoğraf, müzik, yoga, şarap tadım atölyeleri ve söyleşiler de yapılacak. www.rock-a.org


Sanatsal Haber  7.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.